Turhal'da 3 Bin Aileye 'Gida Çantasi'

Turhal Belediyesi, Ramazan gida paketi dagitimi dahilinde 14 ürün içeren paketler bez çantalarla 3 bin haneye ulastiracak.

Turhal'da 3 Bin Aileye 'Gida Çantasi'
Turhal Belediyesi Hanimeli Merkezinde gida dagitimi amaçli kullanilan tek kullanimlik karton kolilerin yerine paketin içerisinde ki ürünler alindiktan sonra uzun süre kullanilabilecek bez çantalar üretildi. Kesiminden baskisina kadar tüm üretim asamasi Turhalli hanimlarin elinden çikan bez çantalar hem estetik durusuyla hem de geri dönüsüme verdigi önemle dikkat çekti. Turhal Belediye Baskani Ilker Bekler, sadece Ramazan ayinda degil her zaman yardimlasmanin önemine dikkat çekerek, “Ramazan’in bereketini paylasabilmek adina, gida paketlerini Ramazan ayindan önce baslayarak düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulastiriyor, beraber olamasak da her zaman oldugu gibi Ramazan ayinda da soframizi, lokmamizi bölüsüyoruz. Kimseyi kimseden ayirmadan, ötekilestirmeden yardimci olmaya özen gösteriyoruz. Bir yandan gida paketlerimizi dagitirken bir yandan da geri dönüsüm adina bu alanda da çalisma yapmaya özen gösteriyoruz. Önceleri karton koliler içerinde dagittigimiz gida paketlerimizi bu sene hanimeli kurslarimizda ki maharetli hanimefendilerin ellerinden çikan kumas çantalara koyarak ramazan ayindan sonra da günlük olarak kullanabilecekleri bir ürün meydana getirildi.

Böylece tek kullanimlik karton kolileri ortadan kaldirarak çorbada bizim de tuzumuz olsun misali geri dönüsüm seferberligine katkimiz olsun istedik” dedi.

Kumas çantalarin üretimin gerçeklestigi Hanimeli Kurslari sorumlusu Hülya Eroglu, ise geri dönüsüme katki sagladiklarini belirterek, “Sayin Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan hanimefendinin baslatmis oldugu geri dönüsüm 0 atik projesine Turhal Belediyesi olarak bizde katildik. Karton kutularla yaklasik 3 bin aileye dagitimi yapilan gida yardim kolilerimizi bu sene kumas çantaya döndürmüs bulunmaktayiz. Ramazan ayindan yaklasik 2 hafta öncesinde baslayarak kesiminden dikimine dikiminden baskisina kadar, kurs merkezimize kursiyer olarak gelen hanimlarimizin ellerinden çikti bu çantalar. Üretilen bu bez çantalarla bize bu geri dönüsüm projesine katki saglamis olduk. Bu yardim kolileri içerisinde ki yardim ürünleri alindiktan sonra çöplere atiliyordu. Bizim kurda ki amacimiz da daha sonrasinda bu kumas çantalarin uzun ömürlü kullanilmasini saglamak” diye konustu.

Kaynak: İHA