(Özel) Umuda Yolculugun Bedeli 8 Bin Euro

Çanakkale’de, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin ortaklasa düzenledigi operasyonda 123 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandi. Umuda yolculuk hem canlari hem de mallarini ortaya koyan düzensiz göçmenlerin organizatörlere kisi basi 8 bin Euro verdikleri ögrenildi. Göçmen bir çocugun barbi bebegini elinden düsürmemesi dikkat çekti.

(Özel) Umuda Yolculugun Bedeli 8 Bin Euro
Bir istihbarati degerlendiren Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, bir grup düzensiz göçmenin umuda yolculugunu teknik ve fiziki takibe aldi. Balikesir’in Bandirma ilçesinde 3 gündür takip edilen düzensiz göçmen ve organizatörler, karayoluyla Çanakkale merkeze bagli Güzelyali köyü çikisinda bulunan Karanlik Liman mevkiine geldi. Burada sabah saatlerinde fiber tekneye binme hazirliginda bulunan aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu Afganistan, Pakistan ve Banglades uyruklu toplam 123 düzensiz göçmen ve 2 organizatör Çanakkale Il jandarma ve Sahil Güvenlik Grup Komutanligi ekipleri tarafindan yakalandi.

Sayimlari yapilan ve insani yardimlari yapilan düzensiz göçmenler, tamamlanan islemlerinin ardindan minibüslerle Ayvacik Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi.

Düzensiz göçmenlerin götürmeye hazir bekleyen tekne de Sahil Güvenlik ekiplerinin nezaretinde Yeniköy Limani’na çekildi.

Italya’ya gitmek için umuda yolculugun bedeli 8 bin Euro

Türkiye üzerinden Yunanistan’a oradan da Italya’ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin ilk basta 4 bin Euro, Italya’ya vardiktan sonra da 4 bin Euro daha verecekleri ögrenildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler arasinda çocuklar dikkat çekerken, bir kiz çocugunun barbi bebegiyle oynamasi ve elinden düsürmemesi yürekleri burktu.
Kaynak: İHA