Osmaniye'de Ekmekte Gramaj Denetimi

Osmaniye Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, kentte faaliyet gösteren firinlari denetleyerek ekmek gramajlarini kontrol etti.

Osmaniye'de Ekmekte Gramaj Denetimi
Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli gida kontrol görevlileri tarafindan ‘Türk Gida Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çesitleri Tebligi’ne göre ekmek üretimi ve satisi yapan is yerlerinde denetim ekmek gramaj kontrolü yapildi. Vatandaslarin daha saglikli ve standartlara uygun ekmek tüketmesi amaciyla siklastirilan yapilan denetimlerde isletmelerin kayit ve onay belgeleri, fiziki ortamlari, asgari teknik ve hijyenik sartlara uygunluklarinin kontrolleri de yapildi. Kontrol esnasinda eksiklik tespit edilen isletmelerin sahiplerine var olan eksiklikleri gidermeleri konusunda uyarilarda bulunuldu.

Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Tüketicilerin güvenilir gidaya ulasabilmesi için isletme sahipleri ve çalisanlar gida güvenligi ve personel hijyeni konularinda bilgilendirilmektedir. Güvenilir gida arzinin saglanmasi için üretimden son tüketime kadar her asamada denetimlerimiz devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA