Metin Lokumcu Davasina Devam Edildi

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayis 2011 tarihinde düzenlenen miting öncesi çikan olaylarda hayatini kaybeden emekli ögretmen Metin Lokumcu ile ilgili 10 yil sonra Trabzon’da görülmeye baslanan davada 13 polisin yargilanmasina devam edildi.

Metin Lokumcu Davasina Devam Edildi
Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayis 2011 yilinda miting öncesi çikan olaylarda sikilan biber gazi nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatini kaybeden Metin Lokumcu’nun (55) ölümüyle ilgili Hopa Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda aralarinda dönemin Il Emniyet Müdürü Muhsin Armagan’in da bulundugu 13 polis hakkinda ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yila kadar hapis istemiyle iddianame hazirlanmisti. 13 polisin yargilandigi davanin durusmasi, Hopa Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan kamu güvenliginin tehlikeye düsmemesi için Trabzon’a alinirken, davanin 6. durusmasi Trabzon 2. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Trabzon Adliyesi’nden yogun güvenlik önlemleri alinirken, Metin Lokumcu’nun yakinlari, siyasi parti temsilcileri, baro baskanlari ile sanik ve müsteki avukatlari hazir bulundugu durusmaya tutuksuz saniklar da katildi.

Tutuksuz saniklardan dönemin Erzurum Çevik Kuvvet Amiri Erol D.’nun ifadesi alinirken, mahkeme Baskani sanik Erol D.’ye 31 Mayis gününe ait fotograflarini göstererek sorular yöneltti.

Sanik Taner B. ise durusmaya SEGBIS yöntemi ile katildi.

Mahkeme Baskani, babasinin rahatsizligi nedeniyle durusmaya katilamadigini savunan Taner B.’nin bir sonraki durusmada hazir olmasina karar verdi.

Durusmada Metin Lokumcu’nun kardesleri ve oglu da dinlenirken, avukat Meriç Eyüboglu, savcilik makaminin Metin Lokumcu’nun saglik kayitlarina iliskin arastirilmasinin mütalaasinin yerinde oldugunu, hatta saglik karnelerine kadar arastirilmasi gerektigini söyledi.

Dava eksikliklerin giderilmesi için 1 Temmuz 2022 tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA