Halka Simit Dagitan Vali Masatli, Simitlerini Satamayan Genci Sevindirdi

Amasya’da halka ücretsiz simit dagitan Vali Mustafa Masatli, yagis nedeniyle sokakta simit satamayan simitçi gencin simitlerini satin alarak yüzünü güldürdü.

Halka Simit Dagitan Vali Masatli, Simitlerini Satamayan Genci Sevindirdi
Sultan II. Bayezid Camii’nde kilinan teravih namazi sonrasi halka 800 adet simit dagitan Vali Masatli, bu sirada yagan yagmur nedeniyle sokakta satis yapamayan 16 yasindaki Resul Çelebi’yi fark etti. Gencin yanina gidip sohbet ettikten sonra kalan simitlerini cebinden para ödeyip aldi. Ardindan simitleri programi takip eden gazetecilere ikram etti.

Simitlerini satamadigi anda imdadina yetisen Masatli’ya tesekkür edip mutlu bir sekilde evinin yolunu tutan lise ögrencisi Çelebi, “Valimiz sag olsun simitlerimi satin aldi. Allah razi olsun” dedi.



“Bizim kültürümüzde simit dayanismayi ve paylasmayi simgeler.”

Sehzadeler Sehri Amasya’da Ramazan ayinda sahur vaktine dogru olan saatlerde simit tüketiminin bir gelenek oldugunu hatirlatan Vali Masatli, “Bizim kültürümüzde simit dayanismayi ve paylasmayi simgeler. Vatandaslarimiza simit dagitirken arkadaslarimiz kösede bir delikanlinin simit sattigini ama söylediler. Biz de sürpriz yapip tezgahinda olan bütün simitleri satin aldik. Böylelikle onu da mutlu etmis olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA