Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Düzenlendi

Yozgat’in Sarikaya Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan Bagimlilik ile Mücadele ve Teknoloji bagimliligi hakkinda farkindalik kazandirilmasi amaciyla Bagimlilikla Mücadele Çalistayi düzenlendi.

Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Düzenlendi
Saglik Bakanligi tarafindan 81 ilde es zamanli olarak baslatilan ’Bagimlilikla mücadele çalistayi’, Ilçe Saglik Müdürlügü koordinesinde Sarizeybek kültür merkezi Sehit Yilmaz Gündüz konferans salonunda gerçeklestirildi.

Çalistay da ilçede mevcut bagimlilik ile ilgili sorunlari tespit etmek ve bu sorunlarin tespitine yönelik çözüm önerilerini bulmak amaciyla uyusturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranissal bagimlilik konulari ele alindi.

Sarikaya Kaymakamligi, Belediye Baskanligi, Ilçe Saglik Müdürlügü, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Ilçe Müftülügü, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü kurum yöneticileri ile sivil toplum kuruluslari olmak üzere yaklasik 50 kisi katilim sagladi.

Katilimcilar her türlü bagimlilik çesidiyle mücadele edebilmek amaciyla sorun ve çözüm önerilerinde bulundu. Çalistayin sonucunda elde edilen çözüm önerilerinin bir rapor halinde sentezlenip, bagimlilikla mücadele sorununun çözümüne yönelik kullanilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA