Afrin'de 8 Bin 500 Sivile Ramazan Yardimi

Suriye’nin kuzey batisindaki Afrin ilçe merkezi ve kirsal bölgelerinde yasayan 8 bin 500 sivile, içerisinde gida malzemelerinin bulundugu bin 359 adet Ramazan kumanya paketi ulastirildi.

Afrin'de 8 Bin 500 Sivile Ramazan Yardimi
Suriye’nin kuzey batisindaki Afrin ilçe merkezi ve kirsal bölgelerinde yasayan sivillere, içerisinde kuru bakliyat, kahvaltilik besinler, çay, seker, salça ve sivi yag gibi gida malzemelerinin bulundugu bin 359 adet kumanya paketi dagitildi.

Suriye Çalismalari Reyhanli Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroglu, yaptigi açiklamada, Suriye’nin Afrin ilçesinde yasayan ihtiyaç sahibi sivillere yönelik Ramazan çalismalarinin sürdürüldügünü söyledi.



Suriye’de Ramazan faaliyetlerinin yogun bir sekilde devam ettigini anlatan Tahiroglu, "Bu yil Suriye halki savasin içerisindeki 12. Ramazanini geçiriyor. Biz de mevcut durumun basladigi ilk andan bu yana oldugu gibi yine savas magduru sivilleri bu Ramazan ayinda da yalniz birakmiyoruz" ifadelerini kullandi.

Tahiroglu, Afrin’in ilçe merkezi ve kirsal yerlesimlerinde yasayan 8 bin 500 siville Ramazanin ilk haftasinda kumanya paketi ulastirdiklarini belirterek, "Her yil oldugu gibi bu Ramazan ayinda da Suriye genelinde kumanya paketi dagitimlarimiz devam ediyor. Afrin ilçe merkezi ve kirsalinda yasayan ailelere Ramazan ayinin ilk haftasinda bin 359 adet kumanya paketi ulastirdik. Dagitmis oldugumuz paketlerin içerisinde kuru bakliyat, kahvaltilik besinler, çay, seker, salça ve sivi yag gibi ailelerin ihtiyaç duydugu gida malzemeleri yer aliyor" dedi.

Kaynak: İHA