Meral Aksener, Izmir'de

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Izmir’de yaptigi konusmada, seçmenin velinimet oldugunun unutuldugunu ve bunu hatirlatmak için yollarda oldugunu söyledi. Aksener, Izmir’in üç ilçesinde esnaf ziyareti yapti, sorunlarini dinledi.

Meral Aksener, Izmir'de
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, bazi programlara katilmak üzere Izmir’e geldi. Ilk olarak Menderes ilçesine gelen Aksener, burada vatandaslara seslendi.

Aksener, “Aranizda olma, dertlesme firsatini bana tanidiginiz için tesekkür ederim; ama bu ayni zamanda bir vebal. Hakkinizi bana helal edin. Allah beni sizlere karsi utandirmasin. Size karsi yalan söyleyenlerden eylemesin. Verdigi sözü unutanlardan eylemesin, saraya kapananlardan da eylemesin. Çok uzun zamandir Türkiye, ’sucu’, ’bucu’ diye birbirinin karsisina dikildi. Neticede ne oldu? Çirak çikan siz oldunuz. Su içinde neler ögrendim bir bilseniz. O dükkanlarin içinde 92 puan alip atanamayan devlet memurlari gördüm. 58 puan alip atananlari da gördüm. Nasil bir kayirmaciligin oldugunu gördüm. Evinde bir sey olmadigi için tenceresini kaynatamayan kadinlari gördüm. Gebe inegini kesime göndermek zorunda kalacagini söyleyen besiciyi gördüm” dedi.

Müsterinin esnaf için velinimet oldugunu söyleyen Aksener, “Seçmen de siyasetçinin velinimetidir; ama bu unutuldu. Agalara birlikte hatirlatacagiz. Ben dahil herkesi karsinizda hazir olda durduracaksiniz. Siz seçmensiniz. Siz olmazsaniz hiçbir sey yok. Seçmenin velinimet oldugunu hatirlatmak için yollardayim” diye konustu.



Esi için iftar yemegi aldi

Aksener, konusmasinin ardindan esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ilk olarak bir firina giren Aksener, kendisine ikram olarak uzatilan ekmek ve tatliyi kabul etmeyerek, parasini ödeyip satin aldi. Daha sonra bir lokantaya giren Aksener, Istanbul’da bulunan esine iftar için yemek aldi. Menderes ilçesindeki programlarin ardindan, Bornova ve Kemalpasa ilçelerinde de vatandaslar ve esnafla bir araya gelen Aksener, daha sonra karayoluyla Izmir’den ayrildi.
Kaynak: İHA