Adana'da Canli Bomba Panigi

Adana’da devriye gezen çarsi ve mahalle bekçileri bir kisinin üzerinde bomba düzenegi görmesi üzerine canlarini hiçe sayarak süphelinin üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Bölgeye gelen bomba imha uzmanlari süphelinin üzerindekinin bomba düzenegi oldugunu belirlerken üzerinde patlayici olmadigini tespit etti. Süpheli terör ekiplerince gözaltina alindi.

Adana'da Canli Bomba Panigi
Olay, Seyhan ilçesine bagli Sariyakup Mahallesi’nde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, bölgede devriye görevi yapan çarsi ve mahalle bekçileri, Ö.B isimli bir kisinin üzerinde bomba düzenegi oldugunu fark etti. Bunun üzerine bekçiler canlarini hiçe sayip süphelinin üzerine atlayarak yakaladi. Bekçiler yakaladiklari Ö.B’ye ters kelepçe takarak etkisiz hale getirdi.

Bekçilerin telsiz anonsunun ardindan bölgeye, terör, bomba imha, özel harekat ve çok sayida asayis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen asayis ekipleri araç megafonlarindan anons yaparak bölgedeki vatandaslari uzaklastirdi.

Özel Harekat Timleri ise olasi bir saldiriya karsilik çevrede uzun namlulu silahlariyla yogun güvenlik önlemi aldi. Bomba imha uzmanlari süpheli Ö.B’in üzerinde bulunan bomba düzenegini incelediginde patlayici madde olmadigini belirledi.

Terör ekiplerince gözaltina alinan Ö.B emniyete götürüldü.

Olayla ilgili detayli sekilde sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA