Samsun'da Yasayan Bafralilar Derneklesti

Samsun’da yasayan Bafralilar tarafindan, “Bafralilar Kültür, Dayanisma ve Haberlesme Dernegi” kuruldu.

Samsun'da Yasayan Bafralilar Derneklesti
Samsun’un Atakum ilçesinde kurulan Bafralilar Kültür, Dayanisma ve Haberlesme Dernegi’nin kurucu baskanligini Nese Kangüleç üstlendi. Dernegin kurulus amacinin; Bafra ilçesi sakinleri ve üyelerinin maddi-manevi-sosyal-kültürel ihtiyaçlarinin karsilanmasi, üyeler arasindaki dayanisma ve yardimlasmanin arttirilmasi, egitim, kültür, tarih, edebiyat alaninda faaliyetler yapilmasi ve buna yönelik kurumlar açilmasi, yayinlar ve raporlar hazirlanmasi; Bafra yöresi tarihi ve kültürünü, örf adet ve geleneklerini ve yörenin folklor zenginligini objektif olarak tanitmak ve yasatmak, Bafra ile özdeslesmis ürünlerin tanitimi için fuarlarda stant açmak, amaca uygun olmak üzere turistlik isletmeler kurmak oldugu belirtildi.

Dernege, Bafrali olan, Bafra nüfusuna kayitli olan, Bafra’da yetisen ve/veya Bafra yöresi ile aile bagi olan kisiler asil üye olarak kabul edilecek. Bafra yöresi ile hiçbir sekilde etnik bir bagi olmadigi halde, Bafra yöresi ve insanlarina karsi sevgi ve sempati besleyen ve dernegin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu dogrultuda çalismayi kabul eden kisiler ise fahri üye olabilecek.

Dernegin kurucu yönetim kurulu su isimlerden olustu: Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Sule Kutlu Köktener, Sekreter Üye Ismail Onur, Yönetim Kurulu Sayman Üye Remzi Içöz.
Kaynak: İHA