ORMEK Sinirlari Asti

Ordu Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslari’nda (ORMEK) egitim alan kursiyerlerin ürünleri ülke sinirlarini asiyor. Kursiyerler, yaptiklari el emegi göz nuru rölyef eserlerini Japonya’ya satiyor.

ORMEK Sinirlari Asti
Ordu Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslari (ORMEK), vatandaslarin bilgi ve beceri yönünü gelistirmelerine ve ev ekonomilerine katki saglamalarina yönelik faaliyetlerine araliksiz devam ediyor. Toplumun her kesimine yönelik egitimler veren ORMEK, açtigi kurslarla vatandaslara istihdam imkânlari da sunuyor. Her yil binlerce ögrencinin egitim gördügü kurslarda kursiyerler tarafindan üretilen birçok ürün yurt içi ve yurt disinda birçok sehre satilarak hem istihdam hem de Ordu’nun tanitimina katki sagliyor.

Japonlar Türk isi rölyefe hayran kaldi

Altinordu ORMEK’te açilan ve istihdama katki veren kurslardan bir tanesi olan Rölyef kursunda yapilan birçok ürün Japonyalilarin ilgisini çekti. Oya Sevinç isimli kursiyerin Japonya’da yasayan agabeyi Bülent Yildirim, ORMEK kursiyerlerinin rölyef çalismalarini Japon arkadaslarina gösterdi. Oldukça begenilen bu çalismalar üzerine Japonlardan siparisler gelmeye basladi.

Uzun ve zahmetli bir çalisma olan rölyef eserlerini yetistirmekte zorluk çeken kursiyer Oya Sevinç diger arkadaslarindan da yardim isteyerek bu ürünlerin Japonya’ya gönderilmesini sagladi.

Hobi olarak basladi simdi Japonya’ya satiyor

Yaptigi rölyef eserleri Japonya’ya satan kursiyer Oya Sevinç ORMEK sayesinde ögrendigi bu çalisma ile önemli bir gelir elde ettigini vurguladi.

Yaptigi çalismalarin Japonya’ya satis sürecinin orada yasayan agabeyinin araciligi ile oldugunu ve Japonlarin çok begendigini aktaran Sevinç, “ORMEK kurslarina ilk hobi olarak basladim. Sonra egitmenlerimizin detayli ögretimleri ile bu isi gelistirdik. Bu çalismalarin görsellerini bir gün Japonya’da yasayan agabeyim ile paylastim o da Japon arkadaslarina göstermesi üzerine çok ilgi gördü ve benden siparis istediler. Bu çalismalari gönderdik ve çok begenildi. Simdi tekrar istiyorlar ve diger arkadaslarimizla birlikte bu siparisleri hazirlayarak gönderiyoruz. Ben bu yola çikarken hobi olarak basladim ama simdi hiç düsünmedigim seyler oldu. ORMEK’e tesekkür ediyorum” dedi.



“Ordu’nun sanat anlayisi yurtdisi ile ölçülüyor”

Meslek ve Sanat Egitim Kurslari’ni (ORMEK) ziyaret eden Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, burada egitmenler ve kursiyerlerle bir araya geldi.

ORMEK’te kursiyerler tarafindan üretilen ürünlerin yurt disina satildigini da dile getiren Baskan Güler, “Buradaki sanatkârlarimiz yurt disi ile baglantili çalisiyor. Japonya’ya ürünlerini satan kursiyerlerimizi gördük. Bu durum bizi son derece mutlu ediyor. Ordu’nun sanat anlayisi ve degeri artik yurt disi ile ölçülüyor. Ordu sinirlarini asti. Yabancilarda bunu takdirleri ile ispat ediyorlar. Ordu’nun bu çalismalarini diger ülkelere de duyuracagiz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA