Kütahya'da Uluslararasi Proje

Kütahya’da, Anadolu Imam Hatip Lisesi Hafiz Ortaokulu’nun ’Isiniyoruz, tükeniyoruz’ isimli projesi ile küresel isinmaya dikkat çekeliyor.

Kütahya'da Uluslararasi Proje
Projenin kurucusu ingilizce ögretmeni Özlem Çaliskan, soruna çözümler üretmeyi hedefleyen projenin bilgilendirilmesini yapti.

Okulun ögrencileri proje çerçevesinde geri dönüsüme gönderilmek üzere pil, plastik kapak ve atik kagitlar topluyor.

Özlem Çaliskan, "Etkinligi, Türkiye genelinde farkli 10 okul ve Polonya’dan iki okul ile eTwinning projesi olarak yürütmekteyiz. Küresel isinma için etkisini ciddi anlamda görmekteyiz. Proje çerçevesinde okulumuzda ve evlerde neler yapabiliriz bir araya geldik. Proje ortaklarimizla ara ara toplanti yapip fikir alis verisinde bulunuyoruz. Okulumuzda plastik atik kapaklar topluyoruz. Piller ve kagitlari topluyoruz. Bunlari geri dönüsüme gönderecegiz. Bireyler olarak küresel isinmaya nasil engel olunmasi için olusturulan fikirleri hayata geçiriyoruz. Artik geri dönüsüm hayatimizda olmasi gereken bir kavram. Ögrencilerimizi bu anlamda uyariyoruz. Günlük hayatta fark etmeden kirlettigimiz çevremize sahip çikmak istiyoruz. Okulumuzda gerekli uyarici yazilari astik. Okulumuzda 5. sinif ögrencilerimizden 5 kisilik ekiple bu projeyi yürütüyoruz" diye konustu.

Çaliskan, proje kurucu ortagi Sehitler Ortaokulu Fen Bilimleri Ögretmeni Özlem Coskun’a da katkilari sebebiyle tesekkür etti.

Görevli ögrenciler de, projenin hedefine ulasmasi için her türlü fedakarligi yapacaklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA