Aydin, Saglik Bakani Koca Ile Görüstü

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, Saglik Bakani Fahrettin Koca’yla biraraya geldi.

Aydin, Saglik Bakani Koca Ile Görüstü
Ahmet Aydin’in, Bakan Koca’yi ziyaretinde Adiyaman’da devam eden saglik yatirimlarini ve yapilacak olan yatirimlar konusuldu.

Ziyarete iliskin açiklamada bulunan Ahmet Aydin, “Adiyaman ve ilçelerimiz genelinde saglik alaninda son yillarda yapilan yatirimlar tarihte görülmemis bir sekilde katlanarak sürmektedir. Adiyaman özellikle saglik alaninda son yirmi yilda yapilan yatirimlarla her geçen gün bölgesinde gipta ile bakilan bir noktada olmaya devam etmektedir.

AK Parti iktidari ile ilimizde yapilan devasa saglik hizmetleri yatirimlari bütün hemsehrilerimizin takdirini kazanmaktadir. Hamdolsun hastanesiz ilçemiz kalmamistir. Her ilçemizde modern donanimiyla ve insan kaynagi ile vatandaslarimiza hizmet veren hastanelerimizin yaninda, aile sagligi merkezleri, toplum sagligi merkezleri ve saglikli hayat merkezleri ile saglik alaninda hükümetimizin yaptiklari her geçen gün artarak devam etmektedir.

2002’de, ambulans sayimiz 3, istasyon sayimiz 1, yatak sayimiz 560, toplam saglik persoenli sayimiz 1.921 idi. Bugün, sükürler olsun ambulans sayimiz 57, istasyon sayimiz 37, yatak sayimiz 1.435, toplam saglik persoenli sayimiz 7.484’dür.

Ilimize saglik alaninda önemli eserler kazandirdik, kazandirmaya da evvel Allah’in izniyle devam edecegiz. Bu manada bugün, Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca’yi ziyaret ederek Adiyaman’da devam eden saglik yatirimlarini ve yapilacak olan yatirimlari tekrar ele alma firsatimiz oldu. Adiyaman ve ilçelerinin saglik yatirimlari ile ilgili tüm proje ve yatirimlarinin tamamlanmasi için her türlü çalismayi, gayreti ve takiplerimiz sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Aydin, devam eden projeler ile ilgili yaptigi açiklamada ise, “300 Yatakli Kadin, Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi insaati devam etmektdir. 150 Yatakli Devlet Hastanesi proje isi tamamlanmistir ve yapim isi içinde takiplerimiz devam etmektedir. Adiyaman Üniversitesi Egitim Arastirma Hastanesi Çocuk Izlem Merkezi, Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’ne dahil edilmis olup projelendirme çalismalari baslatilmistir. Merkez Petrol Mahallesi Ortak Saglik Güvenlik Birimi+Umke Birimi Ve Deposu + Saglik Müdürlügü Deposu+Garaj + Soguk Zincir Asi Deposu Yapilmasi Isi insaati devam etmektedir. Merkez Fatih Mahallesi 5-6 Hekimli Aile Sagligi Merkezi insaati devam etmektedir. Kahta Ilçesi Firat Mahallesi Saglikli Hayat Merkezi + 9 Hekimli Aile Sagligi Merkezi + 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu yapim Isi insaati devam etmektedir. Gerger Ilçesi Kelasan Mahallesi 5-6 Hekimlik ASM+TSM+ Lojmani + Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu insaati devam etmektedir. Çelikhan 35 Yatakli Devlet Hastanesi + 20 Daireli Personel Lojmani, sözlesmesi imzalanarak tarihinde yer teslimi yapilmistir. Bu çercevede desteklerini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca’ya, milletvekili arkadaslarima ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA