Yüksekova'da Ramazan Gecelerinin Vazgeçilmezi Semaver Çayi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Ramazan ayinin baslamasiyla Cengiz Topel ve Ipekyolu caddeleri semaverlerle doluyor.

Yüksekova'da Ramazan Gecelerinin Vazgeçilmezi Semaver Çayi
Gündüz vaktini oruçlu geçiren vatandaslar, aksam iftarini açtiktan sonra çarsiya akin ederken, vatandaslarin en ugrak noktasi ise semaver çayinin yapildigi yerler oluyor. Soguk havada çay içmenin keyfini yasayan vatandaslar, kurulan sicak muhabbetle sahura kadar güzel vakit geçiriyorlar. Çay saticilari yogun talebi karsilamak için kurduklari büyük semaverlere sürekli su, atese ise odun ekliyorlar.

Semaver çayini satan vatandaslar, aile bütçelerine katkida bulunmak ve geçimlerini sagladiklarini belirttiler. Ilçede 12 yildir semaver çayi sattigini kaydeden Hasan Tekin, "Burada çay satarak hizmet veriyoruz. Bu konuda müsterilerimiz bizden çok memnun. Çayimizi da çok begeniyorlar. Millet evden çiktigi gibi buraya geliyor çayini içiyor. Ortam çok güzel. Geç saatlere kadar oturuyorlar" Havalar hala soguk ama yine çayimiz sicak vatandaslar geliyor’’ dedi.

Her sene oldugu gibi bu sene de semaver çayi sattiklarini belirten Iskender Günaydin, ’’Havalar soguk ona ragmen vatandaslar da disariya çikiyor. Bizde onlari sicak tutmak için sicak çayimizi ikram ediyoruz. Yani her seye ragmen hayat devam ediyor’’ ifadelerini kullandi.

“Hava soguk ama yine çiktik” diyen Isa Kayhan,’’ Aslinda eski Ramazanlar kalmadi. Yine bizde semaver çayi içmek için geldik. Yüksekova her sekilde güzel oluyor. Ramazan ve soguk hava bir arada. Bizde biraz daha burada kalip evlerimize gidecegiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA