Ürgüp Belediyesi'nden Vatandaslara 'Ramazan Etkinligi'

Ürgüp Belediyesi, Ramazan ayi dolayisiyla vatandaslara etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Ürgüp Belediyesi'nden Vatandaslara 'Ramazan Etkinligi'


Ürgüp Belediyesi’nin kendi tesisinde hayirseverlerin de katkisiyla ürettigi iftar menüsü günlük 750 kisiye kadar ulasiyor. Masalarinda hazirlanan iftariyeliklerin yani sira görevliler tarafindan servis edilen yemekleri basinda aksam ezaninin okunmasini bekleyen vatandaslar ezanin okunmasi ile birlikte oruçlarini açiyor. Ögrenci dostu kent Ürgüp’te, Üniversite ögrencilerinin de yogun olarak ilgi gösterdigi Ürgüp Ramazan Sofrasi, ramazan süresince her gün iftar sofrasiyla, Cuma ve Cumartesi günleri de iftarin yani sira saat 22:00’deTürkiye’nin önde gelen isimlerinin katilimiyla düzenlenen ramazan etkinlikleriyle bulusuyor. Ürgüp Müftülügü tarafindan görevlendirilen bir din görevlisi de günlük olarak salonu dolduran yüzlerce kisiye Kur’an-i Kerim tilaveti yapiliyor.

Iftar sofrasinda vatandasla bulusmaktan büyük keyif aldigini ifade eden Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk, “Ilçemizde egitim gören ögrencilerimiz bize ailelerinin emaneti, tamda tahmin ettigimiz gibi ramazanin ilk gününden itibaren yogun olarak Ögrenci kardeslerimiz soframiza ilgi gösteriyor, her kesimden vatandaslarimiz birlik beraberlik soframiza katiliyor. Amacimiz paylasmanin, kaynasmanin ayi ramazanda pandemi sürecinde özledigimiz gibi ayni sofrada bulusmak, hem destek veren kiymetli hemsehrilerime, hem soframizi sereflendiren misafirlerimize tesekkür ediyorum” dedi.



Ramazan sofrasinda yüzlerce kisi orucunu açtiktan sonra kalan ekmek ve tabaklardaki yemek artiklari da Ürgüp Belediyesi sokak hayvanlari bakim evi görevlileri tarafindan toplaniyor. Ürgüp Belediyesi Ramazan Sofrasi’nin vazgeçilmezi haline gelen ramazan serbeti de Duayeri Camii girisindeki ikram çesmesinden her gün 500 kisiye ikram ediliyor. Vatandaslar hizmetlerden memnuniyetini dile getirerek, basta Belediye Baskani Mehmet Aktürk olmak üzere emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA