Uluslararasi Baris Için Judo Turnuvasi Kilis'te Basladi

Dünya Judo Federasyonu’nun finanse ettigi Kilis Toplumsal Kalkinma ve Dayanisma Dernegi, Türkiye Judo Federasyonu ve Kilis Gençlik ve Spor Is Müdürlügü isbirliginde 4 ülkeden 400 sporcunun katilimiyla judo müsabakalari Kilis’te basladi.

Uluslararasi Baris Için Judo Turnuvasi Kilis'te Basladi
Besevler Spor Salonu’nda düzenlenecek olan Uluslararasi Baris Için Judo Turnuvasi’na Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan ve Türkiye’den 15 sehirden toplam 400 sporcunun katilimlariyla açilis seremonisi yapildi.

Açilis seremonisinde bir konusma yapan, Gençlik ve Spor Is Müdürü Metin Kaplan, Uluslararasi Baris Için Judo Turnuvasi’na katilanlara tesekkür ettigini ifade ederek, “Daha önce ilimizde 6 kez ulusal ölçekte bir etkinlik düzenlendi.

Kilis’te, uluslararasi alanda ilkini yaptigimiz, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan’in katildigi bur turnuvaya gerek Dünya Judo Federasyonu, gerekse Türkiye Judo Federasyonun gösterdigi ilgi alakadan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Kilis Toplumsal Kalkinma ve Dayanisma Dernegi Baskani Hüseyin Erkmen de, uluslararasi turnuvanin 2022 yili ocak ayinda yapilmasinin planlandigini ancak hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelendigini ifade ederek, “Bu 4 ülkeden gelen, 15 sehrimizden gelen sporcularin burada judo turnuvasina katilmalari Kilis için çok önemlidir. Ilerleyen zamanlarda daha genis katilimli bir turnuva düzenleyecegiz. Bunun sözünü aldik” dedi.

Plaket takdiminden sonra Uluslararasi Baris Için Judo Turnuvasi basladi.

Etkinlige Uluslararasi Judo Medya Direktörü Nicolas Messner, Çocuklar Judo Sorumlusu Leandra Freitas, Judo Federasyonu Genel Direktörü Mesut Kapan da katildi.

Kaynak: İHA