Toroslar Belediyesinin Ramazan Programi Devam Ediyor

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, her gün bir mahallede iftar sofrasi kurarak, Ramazan ayinin güzelliklerini vatandaslarla birikte yasadiklarini söyledi.

Toroslar Belediyesinin Ramazan Programi Devam Ediyor
İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin iftar programlari devam ediyor. Ramazan ayi süresince her gün farkli bir mahallede düzenlenen iftar sofrasi ve geleneksel Ramazan eglencelerine, mahalle sakinleri, özellikle de çocuklar yogun ilgi gösteriyor. Osmaniye Mahallesinde gerçeklestirilen iftar programinda, ünlü halk ozani Asik Sefai de sahne alarak, konser verdi.

Ramazan eglencesi, ulusal çapta yayin yapan televizyon kanalindan canli yayinlandi

Ulusal çapta yayin yapan bir televizyon kanali da Toroslar Belediyesinin Osmaniye Mahallesinde gerçeklestirdigi Ramazan etkinliklerini canli yayinladi. Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, canli yayina katilarak, tüm hemsehrilerinin Ramazan ayini tebrik etti ve göreve geldigi 3 yilda hayata geçirdi proje ve çalismalarini anlatti.

Iftar yemeginde vatandaslar, ayni sofrayi paylasmanin mutlulugunu yasadi

Iftar yemeginin ardindan söz alan Osmaniye Mahalle Muhtari Cengiz Sahpaz, Baskan Yilmaz’a geleneksel iftar yemekleri ve Ramazan eglenceleri için tesekkür etti.

Baskan Yilmaz da Ramazan ayinin birlik, beraberlik ve magfiret ayi oldugunu belirterek, “Biz de bu güzellikleri sizlerle hep beraber yasamak için iftar sofralarimizi her gün farkli bir mahallemizde kuruyoruz. Karagöz-Hacivat, meddah, sihirbaz gösterileri ve Ibis ile Memis’e kadar birçok etkinligin yer aldigi Ramazan panayirimizda çocuklarimizin hafizalarinda güzel hatiralar birakmak istiyoruz. Allah birligimizi ve beraberligimizi daim etsin. Tuttugunuz oruçlari, ibadetleri kabul eylesin” diye konustu.



Kuvayi Milliye Karargahinda sahur

Öte yandan Yilmaz’in, kent tarihini ve kültürel mirasi gün yüzüne çikaran projelerinden biri olan Kuvayi Milliye Karargahinda da sahur programi düzenlendi.

Bu program da televizyon kanalindan canli yayinlandi. Baskan Yilmaz’in ev sahipliginde gerçeklestirilen programa; Toroslar Kaymakami Ibrahim Çenet de katildi.

Baskan Yilmaz programda; Ramazan ayinda gerçeklestirdikleri etkinlik ve çalismalarin yani sira egitimden sagliga, ulasimdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarim ve istihdama kadar birçok projesini de anlatti.

Kaymakam Çenet de kaymakamlik olarak Ramazan ayinda yürüttükleri çalismalar hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA