Sinava Girecek Ögrenciler Kaygidan Uzaklasacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilere yönelik, “Sinav Kaygisini Iyi Yönetme” konulu konferans düzenleyecek.

Sinava Girecek Ögrenciler Kaygidan Uzaklasacak
Sivas’ta düzenlenecek konferans Sems-i Sivasi Il Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda 8 Nisan cuma günü 14.00’te gerçeklestirilecek. SBTÜ’ nün sosyal sorumluluk faaliyetleriyle organize edilen “Sinav Kaygisini Iyi Yönetme” konulu konferansa, Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Gülsen Erden konusmaci olarak katilacak.

“Hedeflerine ulasmada katki saglayacagiz”

SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversite sinavina hazirlanan ögrencilerin hedeflerine ulasmalari için katki saglayacaklarini söyleyerek, “Sivas Il Milli Egitim Müdürlügü ile koordine içerisinde yürütmekte oldugumuz Lise Ögrencilerine Üniversite Tanitim ve Mesleki Rehberlik Programi dogrultusunda 16 ilçemizde ve Il Merkezindeki liselerimizde üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilerimizle bulustuk. Bu programlarda uyguladigimiz anketlerde, ögrencilerimizin önemli bir bölümünün sinav kaygisi yasamakta oldugunu tespit ettik. Bu tespitten hareketle, Üniversitemizin sosyal sorumluluk faaliyetleri yönelik, Sinav Kaygisini Iyi Yönetme konulu bir konferans düzenlemeye karar verdik. Ögrencilerimizin, üniversite sinavlari öncesinde basarilarini gölgeleyebilecek kaygi faktörünü zamaninda fark edebilmelerini, bu süreci iyi yönetebilme konusunda bilinçlendirilerek hedeflerine ulasmalarina katki saglamayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA