Ramazan Ayinda Susuzlugun Çaresi Meyan Kökü Serbeti

MARDIN – Susuzlugu gidermesiyle bilinen meyan kökü serbeti, Ramazan ayi ile birlikte Mardin’de en çok tercih edilen içecek olmasiyla yogun talep görmeye basladi.

Ramazan Ayinda Susuzlugun Çaresi Meyan Kökü Serbeti
Susuzluga, idrar yolu iltihabina, bronsite, cilde parlak ve saglikli bir görünüm kazandirmaya, metabolizmayi güçlendirmeye ve antidepresan özellige sahip olan meyan kökünün sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri ile biliniyor. Onlarca faydasi oldugu bilinen meyan kökü serbetine, Ramazan ayi ile birlikte talep de artti. Kökü alicisina kilosu 20 liradan ulasan meyan serbeti hazirlanisi ise 1 litre suya 100 gram meyan kökü eklenip yarim saat bekletildikten sonra süzülerek içmeye hazir hale geliyor.

60 yildir baharatçilik yaptigini söyleyen Isa Gökçeoglu, meyan serbetinin Ramazan ayinin vazgeçilmezi oldugunu belirtti.

Susuzlugu gidermekten, böbrek taslarini düsürmeye kadar birçok faydasi oldugunu aktaran Gökçeoglu, “Ayrica idrar yollarini da temizliyor. Yapilisi, 1 litre suya 100 gram meyan kökü koyulup yarim saat beklettikten sonra süzülüp içilir. Meyan kökünü kiloyla satiyoruz. Her vatandas ramazan ayinda 1 kilo aliyor. Alisi 17,5 lira, satisi 20 liradan vatandasa hizmet. Ramazan’da içsinler diye ucuza satiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA