Manisali Traverten Tasi Üreticisi Dünyaya Yön Veriyor

Manisa’nin Kula ilçesinden 30 farkli ülkeye traverten tasi ihracati yapan is adami Ahmet Öksüz, dünyada travertenin kullanim alaninin her geçen gün arttigini belirterek, aylik ortalama 250 konteynerlik üretimle sektörün öncü temsilcileri arasinda yer aldiklarini söyledi.

Manisali Traverten Tasi Üreticisi Dünyaya Yön Veriyor
Gerek isi ve enerji iletimi gerekse de dekoratif amaciyla dünyada kullanimi her geçen gün artan traverten tasiyla ilgili Manisa’nin Kula ilçesinde üretim yapan Çemar Mermer’in Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Öksüz, önemli bilgiler verdi. Kula ilçesindeki tesislerinde aylik 250 konteynerlik üretimle 30 ülkeye ihracat yaptiklarini ifade eden Öksüz, yaklasik 10 yildir sektörün içinde öncü kurulus olduklarini söyledi.

Öksüz, “Traverten tas, sektöründeki en popüler taslardan biridir. Diger dogal taslardaki ürünlere nazaran yapisal olarak daha sicak, elektrik alici bir yapisi var. Göze daha hos duruyor. Dünya çapinda da ciddi anlamda metrekarede kullanimi var. Iç mekan ve dis mekanda çok kullanisli bir tas” dedi.

Türkiye’de 1.2 santimetre kalinlikta en fazla metrekare üreten firma olduklarini söyleyen Öksüz, “Aylik 250 konteynere yakin üretimimiz var. Türkiye’de metrekare olarak traverten bazinda en ciddi üretimi biz gerçeklestiriyoruz. Büyük bir üretimimiz var. Bu da tabi ki güçlü bir kadroyla oluyor. Bunu arttirmayi planliyoruz. Metrekareyle beraber ürünün degerini de arttirmak istiyoruz. Bu sadece bizim firmamiz adina degil sektörde diger arkadaslara destegimizin de olacagi bir organizasyon. Her yil büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Su anda internet üzerinden pazarlama yapmaya basladik. Web sitemizden ve diger internet satis pazarlama sitelerinden satislarimiza basladik. Ülke çapinda genisleterek arkasindan da yurtdisi planliyoruz” dedi.

Izmir Mermer Fuarina katildiklarini ve sektördeki pek çok firmayla iletisime geçtiklerini söyleyen Öksüz, “Izmir’de katildigimiz fuar çok güzel beklentilerimizin üzerinde geçti. Yillardan beri Izmir Mermer Fuarina katiliyoruz. Diger ülkelerde de fuarlara katiliyoruz ancak Izmir’deki fuar dünyada birinci kategoride bir fuar diyebilirim. Fuardan beklentilerimiz sadece müsteri odakli degil. Mevcut ürünlerimizin kalitelerini sergiliyoruz. Fuar içinde diger firmalarla da görüsme imkanimiz oluyor. Fuarlar ihracat yapmamizda çok önemli. Ihracat yaparak hem ülkemizin kalkinmasina hem de istihdama destek sagliyoruz” diye konustu.

Üretimde güçlü bir personelle çalismanin önemine deginen Öksüz, “Biz personellerimizi çalisandan olarak degil bir kardes olarak görüyoruz ve bir aile gibi hareket ediyoruz. Birimizin derdi hepimizin derdi. Ben isi teslim ettigim zaman arkasinda ki basariyi görüyorum.” ifadelerini kullandi.

Sektördeki sikintilari anlatan Öksüz, “Tüm dünyanin bildigi gibi enerjide ciddi bir maliyet artisi var. Biz bu artisi ürünlerimize yansitmakta zorlaniyoruz. Bunu müsterilerimize izah etmek de çok zor bir durum haline geliyor. Ayni anda tabi ki enerjinin pahalanmasi herkesi etkiyor. Navlun ve gemi nakliyelerinde ciddi sikintilar yasiyoruz. Satis pazarlamada hiçbir problem yasamiyoruz. Üzerimize düsen görevi yerine getiriyoruz. Navlun yükleme ve enerji maliyetlerinin yüksekligi bizi ciddi anlamda sikintiya sokuyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA