'Iftar Ve Sahur Arasinda Sik Sik Su Için'

Diyetisyen Cemre Balkan, “Ramazan ayinda oruç tutarken yaklasik 15-16 saat aç kaliriz. Birçok kisisin sorusu da geri kalan diger zaman dilimlerinde ne kadar ne yiyecegi, nasil tok kalacagi veya susamayacagi üzerinedir. Bu noktada altin kural yeterli ve dengeli beslenmedir” dedi.

'Iftar Ve Sahur Arasinda Sik Sik Su Için'


“Sahur ögününüzü mutlaka yapin”

Ramazan’da iftar ve sahurda beslenme konusunda bilgi veren Medicana Int. Samsun Hastanesi Diyetisyen Cemre Balkan, “Normal zamanda oldugu gibi oruç tutarken de yeterli ve dengeli beslenmek altin kural. Yemeklerin seçiminde çok yagli, çok tuzlu ve asiri tatli besinlerden kaçinmak gereklidir. Bunlarin yerine hazmi kolay, mide-bagirsak sisteminde uzun süre kalabilen sebze, meyve ve tam tahil ürünler tercih edilmelidir. Sahur ögününüzü mutlaka yapin. Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler tercihiniz olsun. Yumurta, süt ve süt ürünleri, sebze meyve, tahilli ekmek ve yagli tohumlari tercih edebilirsiniz” ifadelerini kullandi.

“Çay-kahve tüketiminde dikkatli olun”

“Çay-kahve tüketiminde dikkatli olun” uyarisinda bulunan Diyetisyen Balkan su bilgileri verdi:

“Iftara çorba ile baslamak sindirim sistemini rahatlatacaktir. Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra aralikli ve küçük porsiyonlar seklinde beslenin. Iftar ve sahur arasinda sik sik su için. Günde 2-2,5 litre yeterli olacaktir. Süt, ayran, sade soda, taze sikilmis meyve-sebze sulari, ihlamur ve kusburnu gibi bitki çaylar da sivi ihtiyacinizi karsilamaya destek olur. Çay-kahve ise diüretik oldugundan dolayi vücuttan sivi atilimina sebebiyet verir ve vücudunuz susuz kalabilir. Ramazan döneminde fazla çay-kahve tüketiminden uzak durun. Tatli ihtiyacinizi öncelikle meyveler ile karsilamaya çalisin. Çok sik olmamakla birlikte asiri serbetli, yagli tatlilar yerine; sütlaç, güllaç gibi sütlü tatlilar ya da dondurma tercih edebilirsiniz. Iftardan 1-2 saat sonra kisa mesafeli yürüyüsler yapmak sindirime yardimci olacaktir.”
Kaynak: İHA