Ceyhan'da Hurdacilar Denetlendi

Adana’nin Ceyhan’da ilçesinde rögar kapaklarinin çalinmasi nedeniyle kaymakamlikça olusturulan ekip tarafindan hurdacilar denetlendi. Evinde rögar kapaklari bulunan hurdaci hakkinda adli ve idari islem baslatildi.

Kaymakamliktan yapilan açiklamaya göre, kanunen suç olmasinin, kamunun ve vatandaslarin malina zarar vermesinin ve toplumda tepkilere yol açmasinin yaninda, vatandasa sunulan hizmetlerin de aksamasina sebep olan metal ve kablo hirsizliklari ile mücadele kapsaminda hurda alim satimi yapan tüm yerler ve sahislar olusturulan ekip tarafindan denetlendi.

Zabita, maliye ve emniyet ekipleri tarafindan koordineli bir sekilde hurdacilara yönelik yapilan denetimlerde,13 hurdaci kontrol edildi. 6 hurdacinin ruhsatsiz bir sekilde ikametlerinde hurda malzeme satisi yaptigi tespit edildi. Zabita ekipleri tarafindan gerekli tutanak tanzim edilerek mühürlendi. Hurdacilik yapan bir sahsin evinin bahçesinde ASKI’ye ait oldugu tespit edilen rögar kapaklari bulundu. Sahis hakkinda adli ve idari islem baslatildi.

Denetimlerin ilçe genelinde periyodik araliklarla devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA