Çekya'dan Ukrayna'ya Tank Destegi

Rusya’nin saldirilari karsisinda Ukrayna’yi desteklemeye devam eden Çekya, bir ilke imza atarak ordu envanterinde bulunan ve kullanilmayan çok sayida T-72 tipi tank ile BVP-1 tipi zirhli araci Ukrayna’ya gönderme karari aldi.

Çekya'dan Ukrayna'ya Tank Destegi
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, ilk kez bir ülke Ukrayna’ya tank destegi saglamaya karar verdi. Çekya, Ukrayna’ya ordu envanterinde bulunan ve kullanilmayan çok sayida T-72 tipi tank ile BVP-1 tipi zirhli araçlari gönderme karari aldi.

“Z isaretli katiller için hiçbir seyi kolaylastirmayacagiz”

Trenle sevkiyati gerçeklestirilecek olan tanklar ve zirhli araçlar hakkinda sosyal medya üzerinden açiklama yapan Çekya Savunma Bakani Jana Cernochova, “Merak insanidir ve Ukrayna’ya ne tedarik ettigimizi ögrenmek isteyenleri anliyorum. Üzgünüm, sizlere daha fazlasini söyleyemem. Orada savas kizisiyor ve Z isaretli katiller için hiçbir seyi kolaylastirmayacagiz. Inanin bana, Ukraynali arkadaslara temel askeri malzeme gönderiyoruz. Ve bunu yapmaya devam edecegiz” dedi.



“Bu teslimatlari sürdürebilecegimize inaniyorum”

Milletvekili Ondrej Benesik ise yaptigi açiklamada, “Çek BVP’lerinin ve T-72 tanklarinin teslimatlarini ögrendik. Savunma Bakani Jana Cernochova büyük övgüyü hak ediyor. Savasmasi zor Ukrayna ordusunun gerçekten ihtiyaci olan sey bu. Bu teslimatlari sürdürebilecegimize inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Çekya Ukrayna’ya bugüne kadar 30 bin tabanca, 7 bin tüfek, 3 bin makineli tüfek, yaklasik 100 adet keskin nisanci tüfegi ve yaklasik bir milyon mermi ile 4 bin 6 adet 152 milimetrelik top mermisi gönderdi. Çekya, su ana kadar Ukrayna’ya agir silahlardan olusan yaklasik 60 milyon euro tutarinda yardimda bulundu.
Kaynak: İHA