Bilecik'e Yakisir Bir Adliye Sarayi Talebi

Bilecik Baro Baskani Av. Halime Kahraman, kentteki adliye sarayin yetersiz kaldigini söyleyerek, "Gelin artik Bilecik’imizi su küçücük adliyeden kurtaralim, yerine Bilecik’imize yakisan adliye sarayimizi yapalim" dedi.

Bilecik'e Yakisir Bir Adliye Sarayi Talebi
Bilecik Baro Baskani Av. Halime Kahraman ve beraberindeki avukatlar Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk Aniti’na 5 Nisan Avukatlar Günü dolayisiyla çelenk koydular. Ardindan bir açiklama yapan Aynur, "Siddetin kol gezdigi ülkemizde, hedef gösterilen meslek gruplarindan birine mensup olduklari için, müvekkillerinin davalari ile özdeslestirildikleri için, korunamadiklari için yok edilen, geciktirilen adaletin asla müsebbibi olmadiklari halde, her zaman hedefi olduklari için katledilen tüm meslektaslarimizi saygi ve rahmetle aniyorum. Bugün yurttaslarin hak arama özgürlügünün en büyük güvencesi olan avukatlarin günü. Getirildigimiz noktada, senliklerle kutlanacak hiçbir sey görmesek de, korunacak çok fazla deger, savunulacak çok fazla hak, sahip çikilacak çok fazla yurttas ve yapmamiz gereken çok daha fazla görev oldugunu bir kez daha bildigimiz ve haykirdigimiz gündür 5 Nisan. Yasadigimiz agir ekonomik sorunlar, ugradigimiz haksizliklar, meslegimize yönelik itibarsizlastirma, hak ihlallerinin oldukça yogun yasanmasina ragmen, Cumhuriyetin kurulus felsefesine bagli, demokratik ve hukuk devletinin savunucusu ve bekçisi olan biz avukatlarin, karamsar olmaya hakkimiz yoktur, bir an bile savunmanin güçsüz düsürülmesine de tahammülümüz yoktur. Bilecik Barosu olarak hiç bir zaman susmadik ve susmayacagiz" dedi.



"Gelin artik Bilecik’imize yakisan adliye sarayimizi yapalim"

Bilecik Baro Baskani Av. Halime Kahraman, açiklamasininn devaminda, "CMK ücretlerini artik en azindan asgari ücret seviyesine yükseltip, angarya olmaktan çikaralim. Yüzde 8 olan KDV’yi avukatlik gibi hayati bir hizmette hiç olmazsa yüzde 5’e düsürelim. Gelin artik Bilecik’imizi su küçücük Adliye’den kurtaralim, yerine Bilecik’imize yakisan adliye sarayimizi yapalim. Gelin artik hiç olmazsa yarginin mensuplari olarak önümüzdeki 5 Nisan’a kadar bu anlamsiz, bu gereksiz isleri birlikte gündemimizden kaldiralim. Unutmayalim ki bizi bir arada tutan en büyük payda hukukun üstünlügüne dair inancimizdir. Umut ediyoruz ve mücadeleye devam ediyoruz. Tüm bu olumsuzluklara karsin, hukukun üstünlügü ilkesine olan sarsilmaz inancimizla, hak ve adaletin gerçeklesmesine hizmet etmekten asla vazgeçmeden; Demokrasiye, laik cumhuriyete, hukuk devletine, bagimsiz yargiya ve bagimsiz savunmaya inanan avukatlar olarak; cumhuriyet hukuku, hukukun üstünlügü, demokrasi, laiklik ve insan haklari mücadelesini hiç yilmadan sürdürecegimizi Bilecik Barosu olarak beyan ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA