ASÜ'de BAP Çerçevesinde 28 Projeye Destek

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Engin Deligöz, bilimsel çalismalari imkanlar ölçüsünde desteklemeyi sürdürdüklerini belirterek, ASÜ’nün akademik performansinin her geçen yil yükseldigini söyledi.

ASÜ'de BAP Çerçevesinde 28 Projeye Destek
ASÜ’de 2022 yili Bilimsel Arastirma Projeleri (BAP) çerçevesinde çalismalari kabul edilen 28 akademisyen için imza töreni düzenlendi.

Törende konusan Rektör Yardimcisi Prof. Engin Deligöz, desteklemeler konusunda imkanlari en verimli sekilde kullanmaya ve kaynaklari arttirmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kampüste fiziki yapilasmanin tamamlandigini, yeni süreçte Ar-Ge tabanli islere yogunlastiklarini kaydeden Deligöz, ASÜ’nün akademik performansina iliskin bilgiler aktardi. 2020 yilinda 255 olan yayin sayisinin 2021 yilinda 314’e yükseldigine dikkat çeken Deligöz, “Atif sayilari da 5 binlerden 6 binler seviyesine yükselmis durumda. Üniversite genelindeki h-indeks degerimiz de 61’e ulasti. Yasit üniversitelerle kiyaslandiginda ASÜ oldukça iyi bir noktada. Projeler konusunda da iyi bir seviyedeyiz. 2006 yilindan bu yana üniversitemizde 42 proje tamamlandi ve 22 proje de devam ediyor” dedi.

BAP çerçevesinde yapilan çalismalari da titizlikle takip ettiklerini ve imkanlari en verimli sekilde kullanarak desteklemeye çalistiklarini kaydeden Prof. Dr. Deligöz, bu yil 45 basvuru yapildigini, gerekli incelemelerin ardindan üçü doktora, 25’i arastirma olmak üzere toplam 28 projenin desteklendigini vurguladi. Konusmanin ardindan projeleri kabul edilen akademisyenler çalismalarina iliskin özet bilgiler aktardi ve proje protokolünü imzaladi.
Kaynak: İHA