Alasehir'de 'Bagimlilikla Mücadele Çalistayi' Yapildi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde bagimlilikla mücadele çerçevesinde "Ben Olsaydim" temali çalistay düzenlendi.

Alasehir'de 'Bagimlilikla Mücadele Çalistayi' Yapildi
Sehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirilen çalistayin açilis konusmasini yapan Alasehir Ilçe Saglik Müdürü Dr. Metin Gümüs, "Bugün tüm Türkiye genelinde yapilan ’Bagimlilikla Mücadele’ çalistayini biz de Alasehir’de gerçeklestiriyoruz. Çalistayda ilgili kurumlarin egitimcileri tarafindan sunumlar yapilacak. Çalistayin devaminda da gruplar halinde çalisma yapilarak, ’Ben Olsaydim’ görüsü degerlendirilecek" dedi.

Çalistayda konusan Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun ise "Insanlarin en çok mustarip oldugu konu terördür. En az terör kadar önemli ve tüm dünyayi olumsuz etkileyen ve insanligin var oldugundan beri süre gelen diger büyük bir sorun bagimliliktir. Çaglar degisti, dünya degisti ama bagimlilik hep var oldu, bundan sonra da devam edecektir. Bugün gençlerimizi olumsuz etkileyen en önemli konularin basinda uyusturucu gelmektedir. Bagimlilik deyince sadece uyusturucu degil, tütün bagimliligi, davranissal bagimlilik da var ama bir uyusturucu kadar degil. Uyusturucuyla mücadele en basta devletin görevidir. Ancak burada hem bizlerin hem de sivil toplum örgütlerinin de sorumluluklari bulunuyor. Arz, tüketim trafigini önlememiz gerekir. Bunlari toplumun tüm katmanlariyla birlikte yapmamiz gerekiyor. Bu çerçevede Saglik Bakanligimiz bir çalisma baslatti. Biz de Alasehir’de bu çalistayi yapiyoruz. Burada ’Ben Olsaydim’ sorusunu soracagiz ve onun cevabini alacagiz" diye konustu.

Çalistaya, Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun, Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Metin Gümüs, kurum amirleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA