Vali Öksüz'den Bayram Denetimi!

Kars’ta bayram öncesi Vali Türker Öksüz, trafik denetimlerine katildi. Öksüz, sürücülere brosür verdi, araçlarini dikkatli kullanmalari yönünde uyarilarda bulundu.

Vali Öksüz'den Bayram Denetimi!
Ramazan Bayrami öncesi “Bayraminiz kemerli olsun” sloganiyla çerçevesinde trafik denetimi yapildi. Denetimlere Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç ve Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek katildi.

Denetimlerde durdurulan araçlara yol boyunca emniyet kemerinin takili olmasi ve dikkatli olmalari konusunda bilgilendirmeler yapildi.

Bayram öncesi seyahat halindeyken emniyet kemerinin takili olmasi için vatandaslari uyardiklarini ifade eden Öksüz, “Amacimiz tabi vatandasimizin huzurlu ve saglikli bir sekilde bayramini geçirebilmesi. Hepiniz biliyorsunuz trafik kazalari ülke olarak canimizi yakan maalesef birçok insanimizi kaybettigimiz ya da yaralanmasina sebebiyet verilen çok üzücü olaylar. Istiyoruz ki ölümlü ve yaralanmali trafik kazalarini yok edelim ya da en aza indirebilelim. Bunun için Içisleri Bakanligimiz çesitli projeler uyguluyor, “kirmizi düdük” gibi “öncelik yayanin öncelik hayatin” gibi projeler var, bu bayramda “Bayraminiz Kemerli olsun” diye bir proje ile birlikte emniyet kemeri kullaniminin ne kadar önemli oldugunu dikkat çekmek istiyoruz. Burada vatandaslarimizdan tabii istegimiz emniyet kemerini mutlaka kullanmalari, sadece tabii ki emniyet kemeri degil, hiz kurallarina, sollama kurallarina yani bütün trafik kurallarina uymalari ve bayramimizi rahat huzurlu sekilde herhangi her hangi bir üzücü olaya meydan vermedi geçirmek istiyoruz. Burada bugün 90 personelimiz emniyet ve jandarma 35 de ekip olmak üzere görev yapiyor. Insallah huzur içinde saglik içinde bir bayram geçiririz” dedi.

Vali Türker Öksüz ve beraberindekiler, daha sonra polis ve jandarma ekipleriyle birlikte uygulama yapti. Sürücüler bilgilendirildi.

Polis ve jandarma ekipleri sürücülere el brosürü dagitarak bayramlarini kutladi.
Kaynak: İHA