Turus-Der'den OSB Açiklamasi

Turus Köyü Kalkindirma ve Dayanisma Dernegi Baskani Salih Yildirim, Turus Bölgesine kurulmasi planlanan Adiyaman 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin baska bir bölgede kurulmamasi için basin açiklamasi yapti.

Turus-Der'den OSB Açiklamasi
Turus-Der Baskani Salih Yildirim ve yönetim kurulu üyeleri dernekte 2. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili açiklamada bulundu.

Baskan Salih Yildirim, “Turus Bölgesinde bulunan tarima elverissiz 15 bin dönüm üzerinde organize sanayinin kurulmasi gündemde. Valimiz birçok toplantida ve muhtarimiz ile paylasimda Turus Ovasinda Organize Sanayinin kurulacagini bilgisini paylasmisti. Turus Bölgesinin kalkinmasi açisindan önemli bu çalismayi önemsiyor ve takip ediyoruz. Ancak daha önce ki dönemlerde edindigimiz tecrübelerden dolayi ayni senaryonun tekrardan yasanmamasini istiyoruz. Turus Bölgesine daha önce havaalani yapilacakti daha sonra baska bir yere yapildi. Alay Komutanligi yapilacakti yapilmadi. Cezaevi gündeme geldi onuda baska bölgeye yapmaya basladilar. Hayvan kompleksi yapilacakti yapilmadi. Bunun gibi projeler Turus Bölgesine önce verildi, sonra birileri araya girerek baska bölgelere yapildi. Turus Bölgesine ne yapildi? Turus merasina tas ocagi yapildi, Turus Merasina günes paneli yapildi. Bölge sakinlerine bir faydasi olmayan hatta bölgeye ciddi zarar veren yatirimlar yapildi. Valimizden talebimiz organize sanayi projesi de diger projeler gibi baska bölgelere kaydirilmamasidir. Turus Bölgesi de sanayi bölgesi için en uygun alandir. Basta sanayinin kurulacak alan ne mera alani nede tarim arazisi alanidir. Turus bölgesi hem Sanliurfa’ya hem Gaziantep’e yakin, doguyu ve batiyi birlestiren bir yerdedir. Büyük araçlar sehre girmeden direk Turus Bölgesine ulasilabilir. Sartlari bu kadar uygun iken Organize Sanayi Bölgesi’nin Turus Bölgesinde kurulmasi gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA