Terzilerde Bayram Yogunlugu

Erzincan’da Ramazan Bayrami’nin yaklasmasi ile birlikte terziler yogun mesai yapiyor.

Terzilerde Bayram Yogunlugu
Ramazan Bayrami’na sayili günler kala alisverislerde hareketlilik yasaniyor. Bayram için yeni giysiler alan vatandaslar, dogru bedenlerine göre yaptirmak için terzilerin kapisini çaliyor. Yogunluk nedeniyle müsterinin islerini yetistirmeye gayret eden terziler ise iftardan sonra açtiklari dükkânlarinda sahur vaktine kadar çalisiyor.

Erzincan merkezde 26 yasinda ki genç terzi Serkan Canpolat, Ramazan Bayrami’nin yaklasmasi ile birlikte islerinin açildigini ancak pandemi döneminden önce ki yillarda yasanan yogunlugun yasanmadigin söyledi.

Canpolat konusmasinda sahur vaktine kadar çalistiklarini belirterek, “Islerimiz bir haftadir çok güzel, bayagi bir artis var. Insallah böyle devam eder. Müsterinin getirdigi malzemeleri yetistirmek için yogun bir mesaiyle çalisiyoruz. Ben iftarimi açip dükkâna tekrar geliyorum. Sahur vaktine kadar yogun bir tempoyla çalisiyoruz. Pandemi döneminden önce ki bayramlarda tabiri caizse nefes alacak vaktimiz olmuyordu. Son günlerde dükkândan çikari çikamiyorduk. Simdi de çok sükür islerimiz açildi ama eski tadi maalesef yok. Bayram bittiginde muhtemelen isler yine azalacak. Vatandaslar büyük magazalardan aldiklari kiyafetleri daraltmak için veya genisletmek için daha çok geliyorlar. Öncelerde geleneksel kiyafetler diktirmeye gelen müsterilerimiz oldukça fazlaydi. Simdilerde vatandaslar hazir giyime daha çok yöneliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA