(Özel) Antikaci Degil Adeta Müze

Unesco’ya aday tarihi kent Iznik’te, uzak kültürlerin etnografik eserlerine ev sahipligi yapan bir galeri yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi oluyor. Mozart’in orijinal plagi ve 1800 yillara ait yemek masasi ziyaretçi herkesin ilgisini çekti.

(Özel) Antikaci Degil Adeta Müze
Dünyanin dört bir yanina giderek antika malzemeleri toplayan Hakan Turan, bu eserleri Bursa’nin Iznik ilçesinde dükkaninda sergiliyor. Içerisinde Mozart’a ait orijinal plak, 1800 yillarinda üretilen yemek masasi, 89 yillik halen çalisabilir müzik kutusu, Adriyatik okyanusundan çikarilmis ve çok eski yillara dayandigi tahmin edilen küp; dükkanda ayrica 1700’lü yillara ait fes ve nadir bulunan kelebeklerin koleksiyonu da yer aliyor.

Tarihsel kökene sahip bu malzemeler karsisinda saskinligi gizleyemeyenler dükkani müzeye benzetiyor. Hakan Turan ise antikanin kendisi için büyük bir tutku oldugunu ve dünyayi gezerek koleksiyonunu genisletmek istedigini dile getirdi.

Mozart’in orijinal plagi herkesi büyülüyor

Antika dükkanina gelen yerli ve yabanci turistlerin gözdesi ise Mozart’a ait olan orijinal plak. Antikaci Hakan Turan en çok plagin ilgi gördügünü ifade etti.

Kaynak: İHA