Nisan Ayinda Kar Mesaisi

Bahar aylarina girilmesine ragmen Sakarya’nin Akyazi ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalinliginin yer yer 1 buçuk metreyi buldugu yollarda ekipler, küreme çalismalarini sürdürüyor.

Nisan Ayinda Kar Mesaisi
Ilkbahar aylarina girilmesine ragmen Akyazi ilçesinin yüksek kesimlerinde yer yer 1,5 metreye ulasan kar, görenleri sasirtiyor. Akyazi Belediyesi’ne bagli ekipler de ilçenin yüksek kesimlerinde karla kapli yollari açmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Ramazan Bayrami’na günler kala yüksek kesimlerde yasayan vatandasin magdur olmamasi için yogun bir çalisma yürüten ekipler, zaman zaman zor anlar yasiyorlar. Günlerdir süren çalismalar neticesinde yollarin açildigini ifade eden Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, ilçede birçok yayla oldugunu ve vatandaslarin bu yaylara rahat bir ulasim saglamasina adina seferber olduklarini aktardi.

“Bütün yayla yollarimizi ulasima açmis olduk”

Ramazan Bayrami’nda yaylalari kullanacak vatandaslarin magdur olmamasi için ekiplerin yollari açtigini belirten Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Akyazi ilçemiz 4 mevsim ayri güzel. Asagida bahar gelmisken yayla ve yüksek kesimlerimizde karin biraktigi etki devam ediyor. Önümüzün bayram olmasi neticesinde yaylalarimizi vatandaslarimiz etkin kullansin diye yollarimizi açtik. Ilçemizde, Acelle, Sultanpinari, Beygübet, Yanik, Davlunbaz gibi birçok yaylamiz var. Vatandaslarimizda bunlari etkin sekilde kullandigi için bayramda rahat edebilmeleri adina bütün yayla yollarimizi ulasima açmis olduk. Bu vesileyle bütün vatandaslarimizin Ramazan Bayrami’ni tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA