Bu Çesmeden Su Degil Çay Akiyor

Denizli Çameli ilçesinde özel günlerde yapilan etkinliklerde vatandaslarin çay ihtiyacini ve dagitimini daha hizli saglamasini kurulan düzenek sagliyor. Özellikle Ramazan ayinda iftardan sonra vatandaslarin akinina ugrayan çesme, kömür atesi ve mese odunuyla pisen çayi sayesinde hem içenlerin vazgeçilmezi hem de geleneksel bir sosyal etkinlik haline geldi.

Bu Çesmeden Su Degil Çay Akiyor


Denizli Çameli ilçesi Sarikavak Mahallesinde dügün, dernek, taziye ve benzeri birçok etkinliklerde vatandaslarin çay ihtiyacini kurulan düzenek sagliyor.

Ramazan ayinda bölge sakinleri çay içmeye, Mahallede bulunan Sarikavak Camii bahçesinde yer alan çesmeye kurulan düzenek sayesinde içiyor. Kurulan sistem sayesinde özel günler ve etkinlerin ardindan çay dagitiminda kolaylik saglamak amaciyla kurduklari düzenek sebili andiriyor. Düzenekte duvarin arkasinda sabitlenmis kömür atesi ve mese odunuyla pisen çay ve sicak su kazani bulunuyor. Ancak vatandaslar bu düzenegi göremiyor. Vatandaslar duvarin arkasinda bulunan düzenegi göremedikleri için çesmeyi siradan bir su çesmesi saniyor. Bu düzenek sayesinde yaklasik bin kisiye kolaylikla çay ikraminda bulunuluyor. Bu özel günlerde bu çayin lezzetini çevre il ve ilçelerden yüzlerce kisi onlarca kilometre yolu, bu enfes lezzeti içmeye geliyor. Çesmeden akan çay, tadi ve lezzetiyle içenlerden tam not aldi.

““Iftar yemeginden sonra vatandaslar çay içmeye buraya geliyor”

Iftar yemeginin ardindan kurulan düzenek sayesinde çay ikramani içen mahalle sakinlerinden Sezgin Özdemir, “Iftar yemeginden sonra vatandaslar çay içmeye buraya geliyor. Bu çesmeden su akiyordu. Çesmenin arkasinda kazan var. Kazana sicak su ve çay koyuyoruz. Iki tane musluk bulunuyor. Bir tanesinde çay, digerinde sicak su akiyor. Çok leziz tadi var. Herkesin içmesi gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA