2022 Bilimsel Tesvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Atatürk Üniversitesi 2022 Bilimsel Tesvik Ödülleri, Rektörlük makaminda yapilan bir törenle sahiplerini buldu. Akademisyenlerin yapmis olduklari basvurularin Bilimsel Tesvik Komisyonu tarafindan ilgili uygulama esaslari çerçevesinde degerlendirilmesi sonucu 20 bilim insani ödül almaya hak kazandi.

2022 Bilimsel Tesvik Ödülleri Sahiplerini Buldu
“Üniversitemizi Ileriye Tasiyacak Her Çalismayi Ödüllendiriyoruz”

Bilim insanlariyla Rektörlük makaminda bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya rektör yardimcilari da eslik etti. Atatürk Üniversitesinin temel degerleri arasinda yer alan “Emege saygi gösterme ve basariyi takdir etme: Gösterilen çabalara saygi gösterilir ve basarilar taninir” ilkesi dogrultusunda Q1, Q2 düzeyindeki uluslararasi yayinlar ve dis kaynakli projeleri desteklediklerini ve tesvik ettiklerini belirten Rektör Çomakli yaptigi degerlendirmede; Atatürk Üniversitesinin gelecegini ortak akilla tasarlamak, dönüsüm vizyonunu olusturmak, stratejileri ve bunun için gerekli eylem planlarini belirlemek üzere çizilen bir rota olan Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesinin hiz kesmeden devam ettigini belirtti.

“Önemli Çiktilar Elde Edilmeye Baslandi”

Bu sürecin Atatürk Üniversitesinin Arastirma Üniversitesi olmasiyla ivme kazandigini ve gelinen noktada projenin ikinci fazi olan birimlerle kültürel dönüsüm çalismalarinin da devam ettigini belirten Rektör Çomakli: “Tasarlanan sistemlerin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya alinmasi ile önemli çiktilar elde edilmeye baslandi. Bu baglamda sürdürülen çalismalarin üniversitemizdeki tüm faaliyetlerde belirli bir kalite düzeyinin saglanmasi ve sürdürülebilir kalite güvence sistematikleri olusturulmasina çok önemli katkilar saglayacagi açiktir. Üniversitemizin kurumsal gelisimi ancak tüm mensuplarinin yüksek aidiyet ve özverili gayretleri ile mümkün olacaktir. Tüm mensuplarimizin kurumumuzu ileri tasimak için ortak amaç ve hedefler dogrultusunda fedakârlikla hizmet etme arzusunda olduklarina inancim tamdir. Bu düsüncelerle; üniversitemiz için önemli bir dönüsüm saglayacak, bu önemli çalismalari yürüten tüm mensuplarimiza en içten sükranlarimi sunuyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Program, Rektör Çomakli’nin bilimsel tesvik almaya hak kazanan akademisyenlere ödüllerini vermesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA