Kisin Ardindan Dogayla Bulustular

Tokat’ta çetin geçen kis mevsiminin ardindan çiftiler ilkbaharla birlikte hayvanlarini yayilima çikartti.

Kisin Ardindan Dogayla Bulustular
Tokat’ta kis mevsiminde kar yagisi yüksek kesimlerde etkili oldu. Resadiye ilçesinde bin 276 rakimli Nebiseyh Köyünde ilkbaharla birlikte karlar erimeye basladi.

Köylüler ise hayvanlarini ahirlarindan yayilima çikartti. Ali Nalbant, hayvancilik yaptigini ifade ederek, “Ailem ile birlikte çiftçilik yapiyorum. Bu sene kistan dolayi sikintilar yasadik. Kar uzun sürdü. Yem, kepek saman fiyatlari biraz da bizleri etkiledi. Ama çok sükür yaz geldi” diye konustu.

Küçükbas hayvancilik yapan Ramazan Altin da kis sartlarinin agir geçtigini belirterek, “Baharin gelmesi ile birlikte koyunlarimizi saldik. Insallah bu sene daha iyi olacak. Saman, ot, yem sikintisi yasadik ama çok sükür bahara ulastik” diye konustu.

Istanbul’dan köyüne izine gelen Ibrahim Çagman, kis mevsiminin ardindan köyüne gelen ilkbahari havadan görüntüledi. Bu yil kis mevsiminin diger yillara göre daha uzun sürdügümü ifade eden Çagman, “Bu durumda hayvancilikla ugrasan dostlarimiz çok zorluklar yasadilar. Yem kepek sarma bulma konusunda biraz sikinti yasadilar. Tabii bundan sonra yaz geliyor. Bu sorunlari hep beraber asacagiz insallah" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA