Yesilyurt'ta Tarimsal Üretime Dev Bir Destek Daha

Yesilyurt’un tarimsal potansiyelini daha fazla güçlendirmek adina yatirimlarina devam eden Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi, havalarin isinmasiyla birlikte baslayan bag ve bahçe üretimlerinde çiftçilere katki sunmak için 200 bin adet domates ve biber fidesini düzenlenen törenle ücretsiz olarak çiftçilere dagitti.

Yesilyurt'ta Tarimsal Üretime Dev Bir Destek Daha
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in ev sahipliginde düzenlenen 200 bin adet sebze fidesi dagitim törenine, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir, Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu, AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, Yesilyurt Ilçe Tarim Müdürü Süleyman Pektas, Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemal Kalay, Malatya Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Fevzi Çiçek, Yesilyurt Ziraat Odasi Baskani Dogan Solmaz ile çiftçiler katildi.

200 bin adet sebze fidesinin çiftçilere hayirli olmasini temenni eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt’un farkli bölgelerinde devam eden bag ve bahçe isleri araciligiyla kent ekonomisine ve tarimina katki sunan çiftçilere yönelik desteklerine bir yenisini daha eklediklerini söyledi.



2019 ile 2022 yillari arasinda hizmete sunduklari Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasi ve Yesil Gida Seracilik alanin yani sira fide, tohum ve fidan destekleriyle tarima ve üretime yönelik büyük destekler sunduklarini vurgulayan Çinar, “Yesilyurt’umuzu tarim kenti yapma hedeflerimize ulasmak için baslattigimiz tarimsal seferberligimiz çerçevesinde faaliyetlerimize bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Yesilyurt hem sanayi hem de tarim kentidir. Atil vaziyetteki arazilerimizin yeniden ekonomiye kazandirilip ilçemizin tarimsal anlamdaki güçlü potansiyelini ön plana çikarmaya çalisirken, tarima ve ekonomiye ciddi katkilar sunan çiftçilerimize ve üreticilerimizin kaliteli ürün yetistirmelerini katki sunmak için 200 bin adet domates ve biber fidesini ücretsiz olarak dagitacagiz. Tarimsal yatirimlarda büyük mesafeler alan bir belediye olarak bu yil içerisindeki fide dagitimlarimizin üçüncüsünü yaparak tarima verdigimiz önemi gözler önüne sermis oluyoruz. Bilindigi üzere geçtigimiz aylarda da kadin çiftçilerimize fidelerini teslim etmistik ardindan 60 bin adet meyve fidesini çiftçilerimize dagitmistik. Bölgemizde en fazla yetisen ve tercih edilen domates ve biber fidelerimizi de çiftçilerimize dagitarak topraklarimizdan daha bereketli ve güzel ürünler toplanmasina katki sunmus olacagiz. Çiftçilerimiz ve üreticilerimizle hep birlikte hareket ederek tarimsal hizmetlerde ki basarilarimiza yenilerini ekleyerek yolumuza devam ediyoruz. Amacimiz her alanda oldugu gibi tarimsal yatirimlarda da Yesilyurt’umuzu markalastirmaktir, bu hedefe ulasmak içinde büyük mesafeler almis durumdayiz. Ülkemizde üretimi artirmak için bizlerde kendi bölgelerimizdeki hizmetlerimize ara vermeden devam edecegiz” diye konustu.

Tarimsal hizmetlere verdigi önemden dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sunan AK Parti Il Baskani Ihsan Koca ise “ Tarimsal destek ve tesvik programlari büyük önem verip, fide destekleriyle bu süreci destekleyen Yesilyurt Belediyesi tarimsal hizmetlerde ki güzel çalismalarina bir yenisini daha ekledi. Yesilyurt’ta fide desteklerinin üçüncüsünün düzenlenmesi, tarima verilen önemin göstergesidir. Bu tür faaliyetler kentimizde ve ilçemizde devam edecektir. Fideleri alacak olan çiftçilerimizin de bol, bereketli ve güzel ürünler toplamalarini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu da Yesilyurt Ilçesindeki tarimsal hareketlenmenin olusmasi için çalismalar yapan Yesilyurt Belediyesini tebrik ederken, “ Iki yili askin bir süredir pandemi ile ugrasiyoruz. Bu süre zarfinda sunu çok iyi gördük ki; saglikli ve kendine yeten gidaya ulasabilmek çok stratejik öneme sahip bir konudur. Bu anlamda tarimi desteklemek adina bu yil ki üçüncü fide dagitimini yapan Yesilyurt Belediye Baskanimizin sahsinda emek veren bütün mesai arkadaslarini kutluyorum. Yapilan bu hizmetlerin ülkemizin tarimina ve ekonomisine hayirlar getirmesini niyaz ediyorum” diye konustu.

Yesilyurt Belediyesinin yatirimlari neticesinde Yesilyurt’un daha modern ve yasam standardi yüksek bir ilçe hüviyetine ulastigini söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir, “ Belediye Baskanimizi ve ekiplerini basarili çalismalarindan dolayi öncelikle tebrik ediyorum. Bütün hizmet alanlarinda aktif, etkin ve güzel hizmetler sunulmasi toplumun tüm ihtiyaçlarinin giderilmesine imkan tanimaktadir. Tabii ki pandemi dönemde saglikli ve güzel gidanin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha görmüs olduk. Küresel isinmadan kaynakli sorunlar nedeniyle de bundan sonra ki süreçte te tarimin ve gidanin daha fazla önemli hale gelecegi ortadadir. Bu gelismelere göre de stratejiler gelistirmek, tarimi ve çiftçileri desteklemek çok önemlidir. Belediyelerimiz her alanda oldugu gibi bu alanda da güzel çalismalar yapiyor. Kaliteli, saglikli ve nitelikli fideleri bir kez daha çiftçilerimizle bulusturup bu yil ki üçüncü fide dagitim etkinligini gerçeklestiren Yesilyurt Belediyemizin tarima verdigi önemi tebrik ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan hazirlanan fide paketleri çiftçilere teslim edildi.
Kaynak: İHA