Yeni Ismi Ile Ibadete Açildi

Çildir Dedekorkut Mahallesi sinirlari içerisinde 2014 yili Agustos ayi içerisinde temeli atilip yapimina baslanan ve uzun süredir insaati devam eden Çildir Resül Aslan Camii bin aydan daha hayirli olan Kadir Gecesinde düzenlenen programla ibadete açildi.

Yeni Ismi Ile Ibadete Açildi
Vatandaslarin ibadetlerini huzur içerisinde yapabilmeleri için toplumun her kesimine hitap eden ve günümüz sartlarina uygun olarak yapilan giris katinda Konferans Salonu, Gençlik Merkezi, 4-6 Yas Grubu Kur’an Kursu , Bayan Kur’an Kursu, Çay Ocagi ve Abdesthane bulunan Caminin 1 ana kubbesi olmak üzere toplam 14 kubbesi bulunan, Ilçede çift minareli olma özelligine sahip tek cami olan ve içerisinde ayni anda 1000 kisinin ibadet edebilecek kapasitesi bulunan caminin ibadete açilmasi vatandaslar tarafindan sevinçle karsilandi.

Düzenlenen programa vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Ilçe merkezi ve çevre köylerden gelen, yediden yetmise toplumumuzun her kesiminden katilimin oldugu yaklasik 1000 kisinin katildigi programda duygu dolu anlar yasandi. Uzun zamandir insaati devam eden caminin bin aydan daha hayirli bir gecede ibadete açilmasi halk tarafindan büyük bir memnuniyetle karsilandi. Caminin içerisine giren vatandasalar ellerini semaya dillerini duaya açip, temelinden çatisina kadar emek veren katki sunan herkese dualar gönderdi.

Caminin resmi olarak açilisi Ramazan Bayramindan sonra gerçeklestirilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA