Van'da Alabalik Tesisleri Denetleniyor

Van Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü tarafindan inci kefali av yasagi ve kentte bulunan alabalik tesisleri denetimleri devam ediyor.

Van'da Alabalik Tesisleri Denetleniyor
Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürü Muhammet Demir ve sube teknik personelleri tarafindan inci kefali av yasagi ve su ürünleri yetistiricilik tesislerinde denetimler yapiliyor. Van’da 30 adeti karada, 8 adeti barajlarda olmak üzere toplam 38 adet su ürünleri yetistiriciligi tesisi bulundugunu ifade eden Muhammet Demir, “Bu tesislerin toplam üretim kapasitesi yilda 3 bin 700 ton civarindadir. Ayni zamanda 6 adet yavru yetistirme kuluçkahanemiz mevcut olup yillik ortalama 25 milyon adet yavru balik üretimi yapilmaktadir. Van ilinde mart ayinda kuluçkahane ve nisan, mayis ve haziran aylarinda ise tesis denetimleri yapilmaktadir. Bu aylarda tesislere gelinerek, baliklarin saglik, beslenme, büyüme, stok miktari gibi durumlari incelenerek üreticiler bilgilendirilmektedir. Tesiste bulunan havuzlardaki sularin çözünmüs oksijen, sicaklik, Ph gibi degerleri ölçülerek suyun baliklarin yasami, büyüme ve yem alma durumlari incelenmektedir” dedi.

Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ekiplerinin 7/24 jandarma, sahil güvenlik ve emniyet birimleri ile birlikte inci kefali üreme alanlarinda kaçak avcilar ile mücadele ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA