Tunceli Polisi Suçlulara Göz Açtirmiyor

Tunceli Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan düzenlenen operasyonda telefon dolandiriciligindan 2, hirsizliktan 2 ve uyusturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan 1 süpheli gözaltina alindi.

Tunceli Polisi Suçlulara Göz Açtirmiyor
Tunceli Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Trabzon’da telefon dolandiricilik olayina karisarak Tunceli istikametine geldigi bildirilen bir araçta S.G ve R.B isimli sahislar oldugu belirlendi. Araçta yapilan aramada, 2 adet burma altin bilezik, 1 adet genis altin bilezik, 1 adet genis burma hasir bilezik, 3 adet altin lira, 6 adet 1 gramlik altin karti, 2 adet 5 gramlik altin karti, 14 adet gram altin, 1 adet çeyrek altin, 1 adet üzerinde tugra olan yuvarlak kolye, 1 adet çiçek desenli bileklik, 1000 dolar, 9 bin 600 TL para ele geçirildi. Sahislar, ifadelerinde olayi kabul ederken baskaca olaylarinin olup olmadiginin arastirilmasi ve gerekli islemler için Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Dolandiricilik Büro Amirligine götürüldü.

Tunceli’nin Pertek ilçesinde son zamanlarda gerçeklesen hirsizlik olaylarinin faillerine yakalamak amaciyla Emniyet Müdürlügü ekipleri tanik beyanlari PTS analizleri üzerinde çalismalar yapildi. Çalismalar neticesinde 4 farkli hirsizlik suçundan arama kaydi, toplam 14 hirsizliktan da suç kaydi mevcut olan B.E. ile 8 hirsizliktan suç kaydi olan O.Y. yakalanarak gözaltina alindi. 2 sahis tutuklanarak Tunceli Cezaevine gönderildi. Yine Tunceli’nin Ovacik ilçesi Yesiylazi köyünde Ü.E. isimli sahsin esrar kullandigini tespit eden ekipler, yaptigi arastirmada seffaf poset içerisinde streç kâgida sarilmis yaklasik 20 gram kubar esrar maddesi tespit etti. Sahsa uyusturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan islem yapildi" denildi.
Kaynak: İHA