Ters Laleler Çiçek Açti

Erzincan’da aglayan gelin olarak bilinen ters laleler, sert geçen kis mevsiminin ardindan günesin kendini göstermesiyle birlikte açarak görsel sölen olusturdu.

Ters Laleler Çiçek Açti
Ilkbahar mevsiminde Dogu ve Güneydogu Anadolu’nun daglik bölgelerinde yetisen ve halk arasinda ‘aglayan gelin’ adi verilen ters laleler görsel sölen sunuyor. Genellikle hüznü çagristiran, ancak Dogu’da uzun geçen kisin bitecegini müjdeleyen ters laleler, ayni zamanda zarar gelmesin diye güvenlik güçlerince koruma altina aliniyor.

Erzincan’da Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü’nde yetistirilen ters laleler, yapilan projeler ile farkli çesitlerinin sektöre kazandirilmasi hedefleniyor. Soguk iklim bitkisi olan ters laleler, 75 santimetreye kadar büyüdügü gibi yaklasik 40 gün boyunca solmadan dogayi süslüyor. Her yil bu dönemde açan ters laleler, rengârenk çiçekleriyle büyülüyor. Türkiye’de çok az bölgede yetisen ters laleler, Kemaliye ilçesinin de daglik bölgelerinde karlarin erimesiyle birlikte yeni yeni açiyor. Erzincan’daki doga ve fotograf severler ters laleleri dogal ortaminda görüntülemek için Kemaliye’nin yüksek rakimli daglarina tirmaniyor.
Kaynak: İHA