Merkezefendi'de Iyilik Hareketi

Merkezefendi Belediyesi tarafindan 3 yildir Ramazan ayina özel olarak uygulanan ‘Merkezefendi El Ele’ iyilik hareketinde bugüne kadar 10 bin 26 ihtiyaç sahibine sicak iftar yemegi ulastirildi.

Merkezefendi'de Iyilik Hareketi


Ramazan ayinda 50 restoranin hizmet verdigi iyilik hareketi dahilinde hayirseverler 408 bin 240 Türk Lirasi katkida bulundu. Iyilik hareketi çerçevesinde hayirseverler araciligi ile ihtiyaç sahiplerine iftar yemegi ulastirilirken, esnafa da destek saglandi. Iyilik hareketi arife günü sona erecek.

Iyilik hareketinde hizmet veren isletmeci Zehra Nazlier, “Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Merkezefendi El Ele’ iyilik hareketini sosyal medyada görerek müracaat ettim. Daha önceki yillardan takip ediyordum ama bu sene ilk defa katildik. Bu anlamda çok mutluyuz. Pandemi süreci yasayan biz küçük esnaf için inanilmaz derecede can suyu oldugunu arkadaslarimizdan duyuyorduk. Bu yil biz de katilinca, kendimiz de gördük ve anladik. Tabi her evde bir hikaye vardir. Bir gün bir evden bahsettiler. Tek gözlü bir ev, bir kadin, bir çocuk. Bu hikayeden çok etkilendik. Nasil yardim edebiliriz düsüncesine kapildik. Biz bu ise devam edecegiz. Yardim edecegiz. Bu projenin gerçeklestirilmesinde emegi geçen basta Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan’a, ekibine ve hayirseverlere sonsuz tesekkür ediyoruz” diye konustu.



Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan ise “Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayisi ile çalismalarimiza devam ediyoruz. Ihtiyaç sahibi hemsehrilerimize bu yilki Ramazan ayinda da hayirseverler araciligi ile sicak iftar yemeklerini evlerine ulastiriyoruz. Bu Ramazan ayinda bugüne kadar 10 bin 26 ihtiyaç sahibi hemsehrimize iftar yemeklerini ulastirdik. Ihtiyaç sahibi hemsehrilerimizin her zaman yanindayiz. Iyilik hareketimize katki saglayan tüm hayirseverlerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA