Isparta'da Emniyet Kemeri Denetimi

Ramazan Bayrami süresince trafikte emniyet kemeri kullaniminin önemine dikkat çekmek ve farkindaligin artirilmasina yönelik olarak Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan “Bayraminiz Kemerli Olsun” sloganiyla 81 ilde es zamanli olarak emniyet kemeri denetimi yapildi.

Isparta'da Emniyet Kemeri Denetimi
Isparta girisinde Polis Denetim Noktasinda gerçeklestirilen denetimler Vali Ömer Seymenoglu, Il Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanli, Isparta Soförler Odasi Baskani Mehmet Yücedag, trafik polisleri ve Toplum Destekli polislerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Trafik polislerince durdurulan araçlarda bulunan sürücülere ve beraberindeki yolculara trafikte can güvenligine ve emniyet kemeri kullanimina dikkat edilmesi yönünde uyarilarda bulunan Vali Seymenoglu, tüm vatandaslarin bayramlarini tebrik ederek gül lokumu ve gül kolonyasi ikram etti. Minik yolculara da kirmizi düdük, boyama kitabi, boya kalemi, polis arabasi ve polis üniformasi hediye eden Vali Seymenoglu, çocuklardan ebeveynlerinin trafik kurallarina uymamalari halinde düdük çalarak onlari uyarmalarini istedi. Sürücüler ise uygulamanin çok yerinde oldugunu söyleyerek, hediyeler için Vali Seymenoglu ve trafik ekiplerine tesekkür ettiler.

Denetimlerde ilk kez kullanilan bir uygulama dikkat çekti. Içisleri Bakanligi tarafindan hayata geçirilen "Yasam Için Kisa Bir Mola Projesi" bünyesinde yürütülen uygulamada sürücüler ve yolcular "Yasam Tüneli" adi verilen çadira davet ediliyorlar. Çadir içerisine araçlariyla geçen sürücü ve yolculara perdeye yansitilan görüntülerde, meydana gelen kazalarda yapilan hatalar izletilerek bilgilenmeleri saglaniyor. Içisleri Bakanligi tarafindan 81 ilde baslatilan “Bayraminiz Kemerli Olsun” uygulamasi çerçevesinde Ramazan Bayrami süresince hizdan kaynakli kazalarin önlenmesine yönelik denetimlere agirlik verilecek. Kazalarin yogunlastigi yol kesimlerinde Mobil Radar Araçlari ve Elektronik Sistemlerle hiz denetimlerinin artirilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA