Çiçek Açan Kiraz Bahçelerinde Masalsi Görüntüler

Afyonkarahisar’in kirazi ile dünyaca ünlü Sultandagi ilçesinde çiçek açan kiraz bahçelerinde masalsi görüntüler ortaya çikarken, ilçede gerçeklestirilen fotosafari etkinliginde 50’ye yakin fotograf sanatçisi en güzel fotograf karelerini yakalamak için birbirleri ile yaristi.

Çiçek Açan Kiraz Bahçelerinde Masalsi Görüntüler
Afyonkarahisar Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan ‘Sultandagi Selçuklu Meydani, Kiraz Bahçeleri ve Eber Gölü’ temali Kiraz Çiçegi isimli fotosafari etkinligi gerçeklestirildi.

Yesilçiftlik beldesinde gerçeklestirilen etkinlige 50’ye yakin fotograf sanatçisi katildi.

Çiçek açan kiraz bahçelerinde yeni evlenen bir çift dis mekan çekimlerini agaçlar arasinda gerçeklestirirken, çekimler esnasinda at arabasi ve motosiklet gibi araçlarda dekor olarak kullanildi. Çekimlerde tarihi kiyafetler giyinen Selçuklu askerleri de konu mankeni oldular.

“Insallah yazin bir cazibe merkezi haline gelecegiz”

Etkinlikle ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan Sultandagi Kaymakami Murat Demirbilek, Sultandagi’nin kirazin ana vatani oldugunu ifade etti.

Kaymakam Demirbilek, “60 bin dekarlik bir kiraz bahçemiz var. Agaçlarimiz çiçek açti ve mevsimin en güzel zamanini yasiyoruz. Her yer bembeyaz oldu bugün de bu güzelligi yasamak için 50 fotograf sanatçimiz geldi. Su anda bir çiftimizde burada ve ilgi çok güzel. Ilginin artacagini düsünüyoruz. Tarihi kent merkezi projemiz ile burayi birlestirdigimiz, kirazimiz, kirmizi meyvelerimiz ve tarihimizle insallah yazin bir cazibe merkezi haline gelecegiz” dedi.

Kaynak: İHA