Bayram Öncesi 'Tatli' Mesai

Ramazan Bayrami’nda en fazla tüketilen yiyecek olan baklava için tatlicilarda telas basladi. Erzurum’da müsterilerine siparisleri yetistirmek için güçlük çeken tatlicilar ise çift vardiya usulüne göre çalisiyor.

Bayram Öncesi 'Tatli' Mesai
Erzurum’da Ramazan Bayrami öncesinde tatlicilarda baklava mesaisi basladi.

Tatlicilar müsterilerine en taze baklavalari sunabilmek için yogun çaba sarf ediyor. Türkiye’nin dört bir yanindan gelen baklava siparislerini yetistirmek için tatlicilar da personeller ise çift vardiya usulüne göre çalisiyor. Bayramda tepsi baklava siparisleri ise 3 bini bulmus durumda. Öte yandan en fazla siparis edilen çesitlerin basinda ise diyabet hastalari için özel üretilen ve sifir sekerle yapilan mor baklava yer aliyor.

“Bayram mesaisinde siparisler 3 bin tepsiyi bulmus durumda"

Ramazan Bayrami’nda siparislere yetismekte güçlük çektiklerini söyleyen baklava ustasi Selami Atis, “Ramazanin ilk gününden itibaren basladi yogunlugumuz. Normal günlere göre Ramazanda dört kati is yapiyoruz. Son hafta da çok yogun oluyoruz. Günlük ortalama 250 tepsi baklava üretirken. Ramazanin son haftasinda sehir içi, sehir disi gönderilerimiz 3 bin tepsiyi buluyor. Son hafta gece gündüz vardiyali bir sekilde çalisiyoruz” dedi.



“Mor baklaya ragbet çok”

Bayramda vatandaslarin mor baklavaya daha çok ilgi gösterdigini ifade eden Atis, “Bütün Türkiye’ye yayildi mor baklava, her tarafa yapiliyor. Ancak bizimkinin özelligi serbetini seker pancarindan degil mor meyvelerden üretiyoruz. Bütün Türkiye’den talep çok özellikle Erzurum’da. Diger baklavalar gibi yapilisi ayni ancak serbeti mor meyvelerden üretildigi için biraz eksi bir tadi oluyor. Sadece seker hastalari degil normal insanlarda tüketiyor mor baklayi. Ragbet çok mor baklavaya, günlük 1 ton baklava yapiliyorsa bunun 200 kilosu mor baklava oluyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA