Bakan Kurum Gençler Ile Bulustu

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Mugla’nin Mentese ilçesindeki Uluslararasi Gençlik Merkezinde gençler ile bulustu.

Bakan Kurum Gençler Ile Bulustu
Bakan Kurum Uluslararasi Gençlik Merkezinde Bakanliginin gençler ile ilgili çalismalari, iklim degisikligi, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri, Rusya-Ukrayna arasindaki savas sonrasi yasanan enerji krizi hakkinda gençlere bilgi aktardi.

Gençligin Türkiye’nin gelecegini oldugunu belirten Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Kurum, “Sizlere daha iyi bir gelecek sunabilmek için bu mücadeleyi veriyoruz. Aslinda bu mücadelenin de en önemli paydaslari da her zaman sizler oldunuz, bizim yoldasimiz oldunuz. Bu yolda hep birlikte sizlerle omuz omuza yürüdük. Eminim ki sizler bizlerden çok daha iyisini, çok daha güzelini yapacaksiniz. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi olarak bu çerçevede Mugla’mizda 1 milyon m2 yeni Millet Bahçelerini projelendiriyoruz. Okullarimizda, Üniversitelerde sizlerin daha iyi bir egitim alabilmesine imkan saglayacak yatirimlari yapiyoruz. Hiç kimseyi ayirt etmeyecegiz. Hep birlikte kardeslik ruhu içeresinde mütevazi bir sekilde onlarin sorunlari, problemi neyse o sorunlari ve problemleri çözme gayreti içerisine girecegiz. Bizler sizin yaninizdayiz ve gençlerimiz için gelecegimiz için yapilmasi gereken tüm projeleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Iklim degisiyor. Bakanligimizin ismine iklim degisikligi de eklendi. Bu çerçevede iklim degisikligi ile mücadeleyi hep birlikte yine bizler yapacagiz. Kaynaklarimiz sinirsiz degil. Suyumuz, ovamiz, ormanimiz sinirsiz olmadigi için bu bilinç ile de dogal kaynaklarimiza sahip çikmak zorundayiz. Orman alani miktarimizi arttiriyoruz. Türkiye yüzölçümünün 13.7’ye çikardik. Türkiye yüzölçümünün 13.7’si korunan alan. Bunun sayisini ve miktarini da her geçen gün arttiracagiz. Hedefimizi yüzde 17. 2053, 2071 yili diyoruz. Emin olun ki biz 50 yillik 100 yillik planlamalarimizi biz siz gençlerimiz ile teskilatimiz ile birlikte yapiyoruz. Rusya/Ukrayna krizi gösterdi ki bakin bugün tüm dünya bir enerji krizi ile karsi karsiya. Dolayisi ile biz enerji alaninda, sanayi alaninda, savunma alaninda her alanda kendimize yetmek zorundayiz. Yillar itibari ile baktigimizda en sicaklik ortalamasinin yasandigi aylar yillar oluyor. Bu da karsimiza afetler ile karsilastiriyor bizi. Seller sayisinin artmasi, hortumlar, hiç görmedigimiz afet olaylarinin yasanmasi. Çok siddetli yagislarin dolularin olmasi ve orman yanginlarinin olmasi iklim degisikliginin sehirlerimize ve ülkemize etkisi. Biz Akdeniz havzasinda yer alan bir ülkeyiz. Dolayisi ile bizim denizlerimiz, ormanlarimiz çok daha fazla iklim degisikliginin etkileri hissediliyor ve bu çerçevede afetler ile sehirlerimiz ve vatandaslarimiz etkileniyor dedi.

Kaynak: İHA