Ordu'da 10 Bin Kisi Statta Iftar Yapti

Ordu’nun Altinordu Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Sehir Iftari’ programi yaklasik 10 bin kisinin katilimi ile statta yapildi.

Ordu'da 10 Bin Kisi Statta Iftar Yapti
Altinordu Belediyesi tarafindan ‘Sehir Iftar’ programi dahilinde düzenlenen etkinlik ile yaklasik 10 bin kisi iftar sofrasinda bulustu. 19 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen iftar programi öncesi düzenlenen ates gösterileri ile sovlar katilimcilar ile çocuklarin begenisini topladi. Toplamda 7 bin 500 kisi için organize edilen ve yaklasik 10 bin kisinin katilim sagladigi iftar programinda stadyumda hazirlanan masalar doldu.

“Tüm vatandaslarimizin yaninda olmaya gayret gösterdik”

Iftar programinin açilisinda konusan Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, katilim saglayan vatandaslara tesekkür etti. Pandemi sürecinde baslattiklari sehir dayanismasi ile esnaf ve vatandaslarin yaninda olduklarini hatirlatan Baskan Tören, “Bu zorlu süreçte isyeri kapanan esnafimizin, egitimde erisim güçlügü yasayan ögrenci kardeslerimizin, soför esnafimizin, amatör spor kulüplerimizin, engelli bireylerimizin, köylü üreticilerimizin ve tüm Altinordulu vatandaslarimizin yaninda olmaya gayret gösterdik. Bu Ramazan ayinda vatandaslarimizin hanelerine bizzat iftar ve sahur programlari ile paylasma duygusunu büyük bir gönül seferberligi ile gönül sofrasina çevirdik. Olusturdugumuz gönül noktalarindan ve ekiplerimiz araciligiyla ikram ettigimiz iftarlik sicak yemek ile vatandaslarimizin iftar sofralarini bereketlendirmeye çalistik. Yurdumuzun her bir noktasindan egitim için Ordu Üniversitesi’ne gelen ögrencilerimizi ve gençlerimizi de unutmadik. Üniversite kampüsünde kurdugumuz gönül sofralarinda misafirimiz oldular. Ayrica 70 kirsal mahallemizde iftar öncesinde ulastirdigimiz sicak yemek ile Altinordu’nun 92 mahallesinde büyüklerimizin hayir dualarini almaya ve kardesligimi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

Belediye Baskani Askin Tören, programa katilim saglayan tüm vatandaslara tesekkür etti. Konusmalarin ardindan alani dolduran vatandaslar iftarlarini açarken, program semazen gösterileri tasavvuf musikisi konseri ve çesitli etkinlikler ile devam etti.

Öte yandan programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Tasci ile Metin Gündogdu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, protokol üyeleri, çok sayida vatandas ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA