Erzurum'a Konservatuvar Sözü

Erzurum Büyüksehir Belediyesi bünyesinde sanatçi yetistirmek amaciyla konservatuvar açilacak.

Erzurum'a Konservatuvar Sözü
Atatürk Üniversitesindeki Ata Buz Eserleri Müzesinde düzenlenen ‘Erzurum’da Türk Müzigi’ konulu söyleside ERVAK Türk Sanat Müzigi Koro Sefi emekli Albay Kürsat Hakan Tuluk, Osmanli döneminden günümüze kadar olan süreçte, Türk müzigi konusunda yapilan çalismalari anlatti.

Ayni zamanda Atatürk Üniversitesi Türk Müzigi Konservatuvarinda doktora yapan Kürsat Hakan Tuluk, sunlari söyledi:

“Erzurum’da 2006’da beri yasiyorum. Hafta sonu tatillerimde Türk Müzigi konusunda çalisma yapacagimi umut etmistim. TRT Erzurum Radyosu bünyesinde ki THM ve TSM korolari dagilmisti. Bunun üzerine Doç. Dr. Ismail Hakki Gerçek hocanin çalismalarina katildim. Benim için çok faydali oldu. Büyüksehir Belediyeleri arasinda sadece Erzurum’da konservatuvar yok. Oysa Erzurum gibi müzikte önemli bir yeri bulunan kadim sehirde konservatuvar açilmasi herkesin ortak arzusu.”

Söylesinin ardindan Kürsat Haluk Tuluk kemanla, Mazhar Gönülay ise tanburla Türk Müziginden örnekler sundu. Çesitli makamlarda ki eserleri seslendiren iki sanatçinin mini konseri alkis topladi.

Bu sirada Buz Eserleri Müzesinde ki söylesileri düzenleyen Lokman Lokmaci, konservatuvar açilma istegini telefonla Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’e bildirdi. Görüntülü olarak yapilan görüsmede Baskan Mehmet Sekmen, Kürsat Hakan Tuluk’a en kisa sürede konservatuvar açacaklarinin sözünü verdi.

Öte yandan yeni nesil üniversite anlayisina uygun olarak son bir kaç aydan beri sehirle entegre olmak amaciyla Ata Buz Eserler Müzesinde bu tür faaliyetler düzenleniyor.

Etkinlikler Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekani Prof. Dr. Mustafa Bulat, Doç. Dr. Önder Yagmur ve Lokman Lokmaci’dan olusan kadro tarafindan hayata geçiriliyor.
Kaynak: İHA