Çiftçilere Silajlik Misir Tohumu Dagitimi

Van’in Gürpinar ilçesinde 45 çiftçiye 3 bin dekar alanda kullanilmak üzere silajlik misir tohumu dagitildi.

Çiftçilere Silajlik Misir Tohumu Dagitimi
Gürpinar Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hazirlanarak Dogu Anadolu Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligina (DAP) sunulan ve desteklenen bitkisel üretim alt yapisinin gelistirilmesi projesi bünyesinde 45 çiftçiye 3 bin dekar alanda kullanilmak üzere silajlik misir tohumu dagitildi.

Gürpinar Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Yakup Ayten, yaptigi açilamada, “Ilçe müdürlügü olarak her zaman üreten çiftçimizin yaninda olduk. Geçen yila aldigimiz tonajin üstüne çikmayi hedefliyoruz. Geçen yil bin dekar alana ekmistik, bu sene yaklasik 3 bin dekar alana ekim yapmis olacak çiftçilerimiz. Geçen yil eksiklerimiz oldu, biz eksiklerimizi gördük ve üreticilerimiz de eksilerini görerek bu sene daha iyi bir yil geçirecegini umut ediyorum. Müdürlük olarak üreten çiftçilerimiz için 7 adet ekipman da alinarak çiftçilerimize ekipman desteginde de bulunmus olacagiz” dedi.

Programa Gürpinar Kaymakami Fatih Kayabasi, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, Ziraat Odasi Baskani Faruk Samilogu, AK Parti Gürpinar Ilçe Baskani Taha Güngör, Gürpinar Tarim ve Orman Müdürü Yakup Ayten ve üreticiler katildi.

Kaynak: İHA