Bakan Bilgin, Üniversite Ögrencileriyle Bulustu

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Bilgin, Bayburt Üniversitesi tarafindan düzenlenen kariyer söylesisinde ögrencilerle bir araya geldi.

Bakan Bilgin, Üniversite Ögrencileriyle Bulustu
Baberti Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlikte konusan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, üniversitenin marka degerinin artacagi vurgusu yapti.

Türkmen, "Yogun programi içerisinde bizleri kirmayip üniversitemiz ögrencileri ile bulusmayi kabul eden bakanimiza yürekten sükranlarimi arz ediyorum.” dedi.

Gençlere seslenen Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, kariyer sürecinin önemli ve uzun bir süreç oldugunun altini çizdi.

Bilgin, kariyer olanaklarinin tanimlanmasi, uzun dönemli hedeflerin belirlenmesi ve eylem planlarinin hazirlanmasi gibi asamalarin önemine vurgu yapti.

Bakan Bilgin, kendi hayatindan örnekler vererek kariyer gelisiminde katedilecek asamalari ve tecrübelerini gençlerle paylasti.

Üniversite ögrencilerinin is hayatinin dinamikleri ve beklentileri hakkinda farkindalik olusturulmasi gerektigini ifade eden Bakan Bilgin, “Yeni mesleklerin icra edildigi bir dönemdeyiz, bizlerin de bu süreçte sizlere sunacagi katkilar var. Yeni meslekler ve yeni is alanlariyla ilgili yayginlastirici yapilarla istihdam adina yeni gelismeler planlaniyor.” ifadelerini kullandi.

Gençlere, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini da ileten Bakan Bilgin, programin düzenlemesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Gerçeklestirilen etkinlige Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Cumhuriyet Bassavcisi Huzeyfe Yücedag, Bayburt Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Demirci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Aydintepe Belediye Baskani Hasim Sentürk, AK Parti Bayburt Il Baskani Haci Ali Polat, Bayburt’taki sivil toplum kuruluslarindan temsilciler, rektör yardimcilari, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

Etkinlik, Rektör Türkmen tarafindan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Bilgin’e hediye taktimi yapilmasi ve toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA