OSB Ailesi Iftarda Bulustu

Erzurumlu sanayiciler iftar yemeginde bulustu. 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun organize ettigi gecede konusan Baskan Murat Urkuç, “Günümüzde yasadigimiz bir takim sikinti ve zorluklara ragmen ülke ve sehir ekonomisi için büyük bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

OSB Ailesi Iftarda Bulustu
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlügü’nün ev sahipligini yaptigi iftar programi Hilton Otel’de düzenlendi.

Yemegin ardindan davetlilere konusan OSB Yönetim Kurulu Baskani Murat Urkuç, Türkiye’de 4’üncü olarak kurulan Erzurum 1. OSB’nin Anadolu’nun kalkinmasinda çok önemli bir role sahip oldugunu söyledi.



Baskan Urkuç, “Tarih boyunca ‘ticaret kenti’ olarak anilan kadim sehrimiz, Cumhuriyet dönemine de damgasini vurmus, temellerini attigi Cumhuriyet’le birlikte ekonomiye yön vererek, bizden sonra kurulan OSB’lere de örnek teskil etmistir ve tabi katkilari da yadsinamayacak derecede büyüktür. OSB’miz bugün de geçmisten gelen gelenekle her seye ragmen sehir ve ülke ekonomisini hareketlendirmek, istihdami artirmak için büyük bir gayret sarf etmektedir” dedi.

“Sanayicilerimiz kilit rol oynuyor”

Türk ekonomisinin hedefledigi zirveye ulasmasinda sanayicilerin büyük rolü oldugunu vurgulayan Baskan Urkuç, söyle dedi: “Ülkesini seven, bu sevgi ve inançla üreten sanayicilerimiz, sadece bugünü - yarini degil, gelecegi kurgulayarak yatirim ölçekleri belirliyor ve Türk ekonomisinin zirveye ulasmasinda kilit bir rol oynuyor. Bakin lütfen burada altini özenle çizmek istedigim konu sudur ki; günümüzde yasadigimiz bir takim sikinti ve zorluklara ragmen ülkemizi kalkinma hedeflerine tasiyabilecek en önemli argüman OSB’ler ve sanayicilerimizdir. Bu gerçek unutulmamalidir. Ticaret hacimlerini artirma gayretiyle sanayiyi daha ileriye tasimak için gecesini gündüzüne katan Erzurumlu mütesebbislerimiz, bu noktada büyük bir tesekkürü ve alkisi hak etmektedir.”

“Bize agabeylik yaptilar”

Vali Okay Memis ve Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’e de tesekkür eden Baskan Murat Urkuç, “Sanayiciler olarak bu çati altinda birlik beraberlik içinde, Valimiz Sayin Okay Memis ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Sekmen’e ayri bir paragraf açmak istiyorum. Çünkü OSB Yönetimi olarak göreve geldigimiz günden bu yana bizlere Vali ya da Baskanliktan öte adeta agabeylik yaptilar. Üretim ve istihdam adina her türlü talebimize olumlu yanit veren ve her daim yanimizda olan Sayin Memis ve Sayin Sekmen’e sanayicilerimiz adina cani gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Sekmen: Her zaman sizlerin yanindayiz

Kentte sanayinin gelismesi adina her türlü destegi saglama gayretinde olduklarini kaydeden Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise her daim üreticilerin yaninda olduklarini dile getirdi. Baskan Sekmen söyle dedi: “Erzurum Valimiz Sayin Okay Memis ile birlikte kadim sehrimizin iktisadi gelisimi için yogun bir çaba içerisindeyiz. Kentimizin nihai kalkinma hedefi istihdam ile dogru orantilidir. 8 yilda bu aziz sehre 15 binin üzerinde istihdam sagladik. Bir istihdam ve sanat okulu olarak nitelendirilen ESMEK’lerde sektörlere ara eleman yetistiriyoruz. Is insanlarimizin bu kente yatirim yapmalari için her alanda her sektörde yogun bir mücadelemiz var. Bölgesel açidan hinterlandi genis önemli ekonomik kosullara sahibiz. Sayin Valimiz ve is adamlarimizla birlikte bu aziz sehrin makûs talihini yenecegiz."

Vali Memis: Erzurum’u üreten bir kent yapmak istiyoruz

Tek gayelerinin Erzurum’a Erzurumluya hizmet etmek oldugunu ifade eden Vali Okay Memis de, “Sokakta gezen vatandasimiza is bulmak. Devletin tek kurusunu heba etmiyoruz. Yatirima, istihdama harciyoruz” dedi.

Erzurum’un turizmde, tarimda, hayvancilikta ve saglik yatirimlarinda Türkiye ortalamasinin üzerinde bir sehir oldugunu ancak sanayilesmenin yeterli olmadigini kaydeden Memis, sunlari söyledi: “Sanayilesmede o kadar iyi degiliz. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde zeminle ilgili bir problem yasadik. Ancak burasi heyelan bölgesi degil. Burada fabrikalar yapilir ancak ’Astari yüzünden daha pahaliya gelir’ denildigi için bizler de bir arayis içine girdik. Büyük bir mücadelenin sonunda basta Erzurum Milletvekilimiz Sayin Recep Akdag ve milletvekillerimizin sayesinde askeriyeye ait olan bir yeri devraldik. Belediyemizde yaptigimiz çalisma sonucu burayi 3 milyon metrekare alana çikariyor ve 300’e yakin fabrika yapilacak bir alan oluyor. Ülkenin sanayilesmis, kalkinmis illeri neyse Erzurum’u da o noktaya getirecegiz. Simdiden Organize Sanayi Bölgesi için ön sözlesmeleri imzalamaya basladik. O kadar talep var ki sadece bir fabrika 50 dönüm yer istiyor ve arti 5 bin istihdam sözü veriyor, bu tür talepler var 2. Organize Sanayi Bölgesi için günes enerji sistemini kurmak için çalismalar baslattik. Biz, krizi firsata çevirecegiz. Erzurum’u üreten bir kent yapmak istiyoruz. Tek gayemiz Erzurum’a Erzurumluya hizmet etmek. Sokakta gezen vatandasimiza is bulmak. Devletin tek kurusunu heba etmiyoruz. Yatirima, istihdama harciyoruz. Biz temelini olusturuyoruz, sanayicimiz fabrikasini kurup istihdama yönelmesinin önünü açiyoruz. Hep birlikte, sizlerle yolumuza devam edecegiz.”

Bu arada iftar yemegine AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, Aziziye Kaymakami Abdulkadir Çelik, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Aziziye Belediye Baskani Muhammet Cevdet Orhan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Mustafa Küçükler, Erzurum Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Abdülkadir Mutlu, DAP Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölge Müdürü Ihsan Ates, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Rasim Firat, Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Saim Özakalin, Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi Baskani Ethem Tanriver, Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi Erzurum Sube Baskani Fuat Demir, Erzurum Emniyet ve Trafik Hizmetleri Gelistirme Dernegi Baskani Mehmet Melik Kaya, BB Erzurumspor Baskani Ömer Düzgün, STK temsilcileri ve gazeteciler katildi.

Kaynak: İHA