Kozan Polisinin Alkollü Sürücülerle Sinavi

Adana’nin Kozan ilçesinde Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan kentin 10 ayri noktasinda gerçeklestirilen “Huzur ve Güven” uygulamasinda alkollü sürücüler polislere zor anlar yasatti. Alkolmetreyi üflemeyi reddeden bir sürücüye polis ekipleri dakikalarca neden ceza yazildigini anlatmaya çalisirken alkolün etkisinde olan sürücünün arkadasi ise uygulamayi görüntüleyen gazetecileri hedef aldi.

Kozan Polisinin Alkollü Sürücülerle Sinavi
Kozan’da 10 ayri noktada ilçe emniyet müdürlügüne bagli ekiplerle gerçeklestirilen “Huzur ve Güven” uygulamasinda 315 araç sorgulanarak 13 araca 22 bin 216 TL para cezasi uygulandi. 5 araç trafikten men edildi. Uygulamada 1570 kisinin kimlik sorgusu yapilirken, 6 aranan sahis yakalandi. Aramalarda 1 av tüfegi, 1 tabanca, çok sayida fisek ele geçirildi. 2 is yerine ruhsatsiz oldugu için islem yapildi.

Kadirli Kozan yolu uygulama noktasinda alkollü olarak uygulamaya yakalan 2 ayri araç sürücüsü ve yaninda bulunan arkadaslarinin polislerle ilginç diyaloglari dikkat çekti. Polisler alkollü vatandaslara neden cezai islem uygulandigini ve arabanin baglandigini anlatmak için dakikalarca dil döktü.

Uygulamaya yakalan bir araç sürücüsü alkollü oldugunu kabul ederek polis merkezine giderken alkollü sürücünün yaninda bulunan arkadasi trafik polisine “Alkolüyüm ama sarhos degilim” diyerek daha önce ehliyetine el konuldugunu aktarip polisle kurdugu diyalogu ilginç görüntüler olusturdu.

Polisin alkollü sürücüler ve vatandaslarla zorlu sinavi

Ayni noktada polis ekiplerinin durdurdugu 01 AIV 900 plakali araç sürücü Ömer Ö. isimli sürücü ve yaninda bulunan Gökhan H. isimli vatandas trafik ekiplerine zor anlar yasatirken, alkolmetre cihazini üflememesi üzerine tutanak tutuldu, idari para cezasi uygulandi.

Polisin ceza yazmasi ve araci baglamasi üzerine polise dakikalarca neden ceza yazdigini soran sürücü Ömer Ö. ve arkadasi Gökhan H. polislere zor anlar yasatti. Alkollü sürücüler ve polis arasinda yasananlar anbean görüntülenirken aracin baglanmasi üzerine sürücünün yaninda bulunan Gökhan H. gazetecileri hedef alarak tepki gösterdi. Sürücü Ömer Ö’nün yaninda bulunan arkadasinin polise “Sürücü benim ben üfleyeyim, alkolmetreyi üflemek için israr etmediniz. Dag filmindeki komando gibisiniz” demesi ilginç diyaloglar olusturdu. Polis alkollü sürücülerin araçlarini baglayarak otoparka çektirdi.
Kaynak: İHA